0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahody v růžovém víně

jahody a růžové víno
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Jahody v růžovém víně

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 555 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý dezert, přesto božské chuti. Nejprve vyzobejte vínem nasáklé jahody, pak si vychutnejte jahodami ovoněné víno.

Suroviny

jahody 400 g
zralé, lepší menší
víno růžové 350 ml
s mírně ovocnou chutí a vůní
ovocný likér 4 PL
cassis či griotka
máta 4 snítky
moučkový cukr
sušenky
máslové

Postup

1

Větší jahody rozpulte, malé ponechte vcelku. Rozdělte je do vinných sklenic a přelijte vínem a likérem. Přidejte po snítce máty a nechte asi hodinu v chladu, aby se vůně krásně promísily.

2

Pak už dezert jenom poprašte moučkovým cukrem a podávejte s křupavou sušenkou.

JAKO Z LUXUSNí RESTAURACE
Okraj sklenky navlhčete, ozdobte krupicovým cukrem smíchaným s jedlým růžovým barvivem a plňte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit