0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahody v růžovém víně

jahody a růžové víno
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Jahody v růžovém víně

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 555 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý dezert, přesto božské chuti. Nejprve vyzobejte vínem nasáklé jahody, pak si vychutnejte jahodami ovoněné víno.

Suroviny

jahody 400 g
zralé, lepší menší
víno růžové 350 ml
s mírně ovocnou chutí a vůní
ovocný likér 4 PL
cassis či griotka
máta 4 snítky
moučkový cukr
sušenky
máslové

Postup

1

Větší jahody rozpulte, malé ponechte vcelku. Rozdělte je do vinných sklenic a přelijte vínem a likérem. Přidejte po snítce máty a nechte asi hodinu v chladu, aby se vůně krásně promísily.

2

Pak už dezert jenom poprašte moučkovým cukrem a podávejte s křupavou sušenkou.

JAKO Z LUXUSNí RESTAURACE
Okraj sklenky navlhčete, ozdobte krupicovým cukrem smíchaným s jedlým růžovým barvivem a plňte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč