Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jahody v růžovém víně

Jahody v růžovém víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 555 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 59 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduchý dezert, přesto božské chuti. Nejprve vyzobejte vínem nasáklé jahody, pak si vychutnejte jahodami ovoněné víno.

Suroviny

jahody 400 g
zralé, lepší menší
víno růžové 350 ml
nej mírně ovocná chuť a vůně
ovocný likér 4 PL
cassis či griotka
máta 4 snítky
moučkový cukr
sušenky
Větší jahody rozpulte, malé ponechte vcelku. Rozdělte je do vinných sklenic a přelijte vínem a likérem. Přidejte po snítce máty a nechte asi hodinu v chladu, aby se vůně krásně promísily. Pak už dezert jenom poprašte moučkovým cukrem a podávejte s křupavou sušenkou.

JAKO Z LUXUSNí RESTAURACE
Okraj sklenky navlhčete, ozdobte krupicovým cukrem smíchaným s jedlým růžovým barvivem a plňte.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.64

Obchod Apetit