Jednoduchý dezert, přesto božské chuti. Nejprve vyzobejte vínem nasáklé jahody, pak si vychutnejte jahodami ovoněné víno.
Suroviny
jahody
400
g
zralé, lepší menší
víno růžové
350
ml
s mírně ovocnou chutí a vůní
ovocný likér
4
PL
cassis či griotka
máta
4
snítky
sušenky
máslové
Postup
1
Větší jahody rozpulte, malé ponechte vcelku. Rozdělte je do vinných sklenic a přelijte vínem a likérem. Přidejte po snítce máty a nechte asi hodinu v chladu, aby se vůně krásně promísily.
2
Pak už dezert jenom poprašte moučkovým cukrem a podávejte s křupavou sušenkou.
JAKO Z LUXUSNí RESTAURACE
Okraj sklenky navlhčete, ozdobte krupicovým cukrem smíchaným s jedlým růžovým barvivem a plňte.
Komentáře