Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahody s vodkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 382 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 60 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce hříšný dezert. Jahody s vodkou se stanou hvězdou každé zahradní party. Jen dávejte pozor, aby se do něj nepustily děti!

Suroviny

jahody 500 g
opláchnuté
limetová šťáva
z jedné limety
vodka 50 ml
Na ozdobení
nebo zakysaná smetana
pistácie
sekané

Postup

1

Jahody nakrájejte, dejte do hrnce, zasypte je cukrem a zalijte limetkovou šťávou. Krátce povařte a promixujte dohladka (jestli chcete, můžete vzniklé pyré ještě propasírovat přes jemné síto) a nechte trochu vychladnout.

2

Potom pyré smíchejte s vodkou, rozlijte do pohárů a dejte do ledničky pořádně vychladit. Podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou a s pistáciemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...