0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahody & pěna z bílé čokolády

Jahody & pěna z bílé čokolády
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahody & pěna z bílé čokolády

3.9/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3009 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 157 g
Tuky 247 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro každého Švéda jsou jahody symbolem léta, zejména ty lesní. Obligátní šlehačku vylepšila Katarina bílou čokoládou a osvěžila citronem.

Suroviny

jahody ½ kg
med 2 PL
tekutý
citronová kůra
z jednoho citronu, lze nahradit limetou
citronová šťáva
z jednoho citronu, lze nahradit limetou
bílá čokoláda 150 g
s vysokým obsahem kakaového másla, nalámaná na kousky
vejce 2 ks
máta 1 snítka
lze nahradit meduňkou, na ozdobení

Postup

1

V hrnci uveďte do varu vodu. Čokoládu nasypte do misky, která se dá položit přes hrnec, a pak ji za stálého míchání rozpusťte – voda by měla vřít jen mírně, k rozpuštění čokolády stačí horká pára. Do čokolády by se neměla dostat ani kapka vody, aby se sladká hmota nesrazila. (Tip: čokoládu můžete rozpustit i v mikrovlnce; při výkonu na 75 % to trvá dvě minuty. Po minutě promíchejte.) Tekutou čokoládu pak nechte trochu vychladnout.

2

Smetanu ušlehejte do tuha. V jiné nádobě rozšlehejte vejce, vlijte k nim čokoládu a důkladně prošlehejte. Postupně do směsi vetřete šlehačku a pak pěnu rozdělte do sklenek. Nechte aspoň hodinu v chladničce.

3

Před podáváním nakrájejte jahody na plátky a smíchejte s medem a citronovou šťávou i chemicky neošetřenou kůrou. Navršte do každé sklenky na čokoládovou pěnu a případně dozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Nepouzivejte bilou Milku (ona zustava furt tuha a nejde rozmichat). Konkurencni Orion bez problemu.

Anonym

Tento dezert připravuji při jakékoli příležitosti a slavím s ním VELKÉ úspěchy. Doporučuji všem, zkuste ho, nebudete litovat. Je velmi jednoduchý na přípravu. Naprostá lahoda.

Anonym

Je to bez chyby, a čokoládu můžete použít jakoukoliv. Rozpouští se na jazyku jako sen.

Anonym

uzasna a skvela rychlovka - ani ne za 5 minut bylo hotovo. pro prepadovou navstevu jako stvoreny ;o)

Anonym

Tato pěna je velmi jednoduchá a chuťově úžasná, doporučuji všem vyzkoušet!! Všichni přátelé se olizovali až za ušima!

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč