Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BARILLA - Italské těstoviny

Snadné, rychlé a neodolatelně dobré. Těstoviny jsou prostě hitem každého léta. Zachrání večeři v uspěchaném pracovním týdnu stejně jako jídlo pro nečekanou návštěvu, a přitom jejich přípravu zvládnou i naprostí začátečníci. Představujeme vám nejproslulejší italské recepty na těstoviny, které budete chtít vařit každý den. Jejich chuť je prověřená mnoha generacemi mlsných Italů.

Barilla Penne s cuketou a sýrem Ricotta

Těstoviny bez masa
9. 7. 2014 | Autor:

Suroviny pro 8 osob 

  • 1 balení Barilla Penne 
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 3 šalotky nakrájené 
  • 6 stroužků česneku – rozdrcených v drtiči
  • 1 velká cuketa Julienne 
  • 4 lžíce másla 
  • 1 šálek sýra Ricotta 
  • 1/4 šálku paštiky z černých lanýžů 
  • 1 polévková lžíce oleje z bílých lanýžů 
  • 1/2 lžičky soli 
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

 

Časová náročnost 
10 minut příprava + 20 minut vaření 

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. 
  2. Přidejte šalotku a česnek; smažte 3–4 minuty do změknutí.
  3. Přidejte cuketu a máslo; vařte 10 minut, za občasného míchání. 
  4. Přidejte ricottu, paštiku z černých lanýžů a lanýžový olej, duste na mírném ohni po dobu 5 minut. 
  5. Penne uvařte dle návodu na obalu; sceďte a vraťte zpátky do hrnce. 
  6. Přidejte směs s ricottou, sůl a pepř s teplými těstovinami a vše dobře promíchejte. 
  7. Servírujte na talíře a podávejte.  

 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Přidat komentář