Těstoviny bez masa
Suroviny pro 8 osob
- 1 balení Barilla Penne
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 šalotky nakrájené
- 6 stroužků česneku – rozdrcených v drtiči
- 1 velká cuketa Julienne
- 4 lžíce másla
- 1 šálek sýra Ricotta
- 1/4 šálku paštiky z černých lanýžů
- 1 polévková lžíce oleje z bílých lanýžů
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Časová náročnost
10 minut příprava + 20 minut vaření
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni.
- Přidejte šalotku a česnek; smažte 3–4 minuty do změknutí.
- Přidejte cuketu a máslo; vařte 10 minut, za občasného míchání.
- Přidejte ricottu, paštiku z černých lanýžů a lanýžový olej, duste na mírném ohni po dobu 5 minut.
- Penne uvařte dle návodu na obalu; sceďte a vraťte zpátky do hrnce.
- Přidejte směs s ricottou, sůl a pepř s teplými těstovinami a vše dobře promíchejte.
- Servírujte na talíře a podávejte.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz