Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mlsejte bez výčitek a bez zdržování: Skvělé dezerty plné ovoce, které připravíte do 30 minut

Jogurtové poháry s mangem a mučenkou
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Upéct fantastický dort nebo tác plný krémových zákusků, to vyžaduje dost času a trpělivosti. A dopřát si jich zase nemůžeme příliš, zvlášť když už pomalu začínáme pomýšlet na plavkovou sezonu. Ale to neznamená, že se musíme vzdát všech sladkých radostí.

Mlsání by rozhodně nemělo být spojeno s výčitkami. Existují způsoby, jak si pochutnat na skvělém dezertu, aniž byste museli obětovat svůj zdravý životní styl. Buď volte menší porce, nebo si dopřejte takový, který je sladký z čerstvého ovoce. Dobrou zprávou také je, že mnoho takových připravíte i za pár minut.

Expresní ovocné poháry

Nejrychlejším způsobem, jak si pochutnat, je ovocný pohár. Jednoduše do misky či skleničky navrstvíte své oblíbené ovoce a doplníte jej dalšími surovinami podle své chuti – dobře poslouží pudink, šlehačka, jogurt, tvaroh, nebo krém z mascarpone. Ovoce můžete vmíchat i přímo do krému, dezert tak získá nový rozměr. Přidat můžete i oříšky nebo granolu pro extra křupavost.

  • Do pohárů se skvěle hodí jahody, borůvky, kiwi, ananas, maliny, mango i další druhy šťavnatého ovoce.

Náš tip:

Smlsněte si například na jogurtových pohárech s mangem a mučenkou. K jejich přípravě vám postačí jen 4 ingredience.

Bleskové rolády s ovocnou náplní

Připravit skvělou roládu je snazší, než by se na první pohled mohlo zdát. Příprava je rychlá, jediné zdržení představuje chladnutí a chlazení, které se ale obejde bez vaší aktivní účasti. Stačí upéct piškotový plát a po upečení ho zatepla smotat do ruličky. Po vychladnutí piškot znovu rozvinete, naplníte šlehačkou nebo krémem a ovocem, znovu zatočíte a je hotovo.

  • V roládě vyniknou maliny, jahody nebo banány. Tyto druhy ovoce roládě dodají přirozenou sladkost, takže šlehačku už nemusíte příliš doslazovat.

Pečené ovocné dezerty

V troubě připravíte nejen jednoduché koláče na plech, ale také mnoho verzí kramblů, což je pečený dezert sestávájící z vrstvy ovoce ukryté pod dozlatova vypečenou křupavou drobenkou.

  • K pečení můžete použít i pevnější druhy ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky. Těm trochu potrvá než změknou, naopak bobulovému ovoci svědčí jen kratší pobyt v troubě. 

Náš tip:

Dopřejte si rychlý ovocný krambl. Na stole bude do 20 minut. Ideální dezert, když vás z nenadání přepadne návštěva nebo chuť na něco sladkého.

Zmrzlina z čerstvého ovoce

Domácí zmrzlinu z čerstvého ovoce, v angličtině označovanou jako „nice cream“, připravíte přímo v rekordním čase. Jednoduše rozmixujte ve výkoném stolním mixéru zmražené ovoce jako jsou banány, mango nebo jahody a okamžitě podávejte. Tento typ dezertu je nejen zdravý, ale i mimořádně osvěžující.

Náš tip:

Poněkud luxusnější verzi domácí zmrzliny představuje jahodový mražený jogurt se sušenkami. Ale žádný strach – i v tomto případě je příprava opravdu jednoduchá. O zbytek se postará mrazák.

Zdroje: Vaříme rychle, časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Související recepty

Autor: marcela.said

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...