Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

4x hlávkový salát

Pro mnoho z nás je hlávkový salát synonymem salátu jako pokrmu. I když se saláty dělají z různé zeleniny, ten hlávkový jim v našich představách stále kraluje.

Hlávkového salátu existuje mnoho druhů. Mezi nejoblíbenější patří díky svým křehkým listům a sladké, jemné chuti salát ledový. Výraznější a křupavější bývá salát římský. Značné popularitě se těší jeho drobná odrůda Little Gem. Hořké tóny hledejte u salátů zbarvených do červena – typické jsou u tmavých variant salátu typu dubáček. 

Salátu sluší i kombinace s další listovou zeleninou, zejména v případě tzv. baby salátů ho můžete koupit ve směsi s rukolou, radicchiem (což je druh čekanky), polníčkem či mladým špenátem.

Dresinky má raději jemné: pokud použijete majonézu, s konzumací neotálejte. Lístky salátu v dresinku ztrácejí snadno svouji křupavost. Připravujete-li salát předem, promíchejte ho s dresinkem až těsně před podáváním. Podobný účinek má na salát i olej v klasickém dresinku s octem (a hořčicí, případně medem), takže ani tam není žádoucí, aby se lísty dlouho namáčely.

REKLAMA

Přidat komentář