0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Salát Caesar s cizrnovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát Caesar s cizrnovými krutony

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 163 g
Tuky 332 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superlehká večeře se špetkou inovace

Suroviny

little gem salát 3 ks
lze nahradit srdíčky římského salátu, na jednotlivé listy
Na dresink
sardel 6 ks
filety sardelek v oleji osušené, najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
žloutek 2 ks
z vajec o velikosti L (z ověřeného chovu)
citronová štáva 2 PL
čerstvě vymačkaná + na dochucení
hořčice dijonská ¾ ČL
olivový olej 2 PL
slunečnicový olej 125 ml
parmazán 3 PL
strouhaný + navíc k podávání
Na cizrnové krutony
cizrna 300 g
z konzervy, propláchnutá
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
římský kmín ½ ČL
chilli ½ ČL
mleté

1 Začněte krutony. Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte všechny ingredience na krutony a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut, v polovině pečení cizrnu promíchejte. Nechte úplně vychladnout, cizrna pak bude křupavá.

2 Na dresink ve velké míse utřete do husté emulze sardelky, česnek a špetku soli, opepřete, přidejte žloutky, citronovou šťávu a dijon- skou hořčici a umíchejte dohladka. Za stálého šlehání metličkou přilévejte po kapkách olivový a pak i slunečnicový olej a šlehejte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte parmazán a podle chuti ještě dosolte či dokyselte pár kapkami citronové šťávy.

3 K dresinku vsypte listy salátu, pořádně promíchejte a rozdělte na talíře. Posypte parmazánem podle chuti a cizrnovými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč