Salát Caesar s cizrnovými krutony

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3592 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 156 g
Tuky 271 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superlehká večeře se špetkou inovace

Suroviny

3 ks
salát little gem lze nahradit srdíčky římského salátu, na jednotlivé listy
Na dresink
6 ks
filety sardelek v oleji osušené, najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
žloutek 2 ks
z vajec o velikosti L (z ověřeného chovu)
citronová štáva 2 PL
čerstvě vymačkaná + na dochucení
hořčice dijonská 0.75 ČL
olivový olej 2 PL
slunečnicový olej 125 ml
parmazán 3 PL
strouhaný + navíc k podávání
Na cizrnové krutony
cizrna 300 g
z konzervy, propláchnutá
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Začněte krutony. Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte všechny ingredience na krutony a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut, v polovině pečení cizrnu promíchejte. Nechte úplně vychladnout, cizrna pak bude křupavá.

2 Na dresink ve velké míse utřete do husté emulze sardelky, česnek a špetku soli, opepřete, přidejte žloutky, citronovou šťávu a dijon- skou hořčici a umíchejte dohladka. Za stálého šlehání metličkou přilévejte po kapkách olivový a pak i slunečnicový olej a šlehejte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte parmazán a podle chuti ještě dosolte či dokyselte pár kapkami citronové šťávy.

3 K dresinku vsypte listy salátu, pořádně promíchejte a rozdělte na talíře. Posypte parmazánem podle chuti a cizrnovými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit