Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Caesar s cizrnovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 163 g
Tuky 332 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superlehká večeře se špetkou inovace

Suroviny

little gem salát 3 ks
lze nahradit srdíčky římského salátu, na jednotlivé listy
Na dresink
sardel 6 ks
filety sardelek v oleji osušené, najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
z vajec o velikosti L (z ověřeného chovu)
čerstvě vymačkaná + na dochucení
hořčice dijonská ¾ ČL
olivový olej 2 PL
slunečnicový olej 125 ml
strouhaný + navíc k podávání
Na cizrnové krutony
cizrna 300 g
z konzervy, propláchnutá
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
římský kmín ½ ČL
chilli ½ ČL
mleté

Postup

1

Začněte krutony. Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte všechny ingredience na krutony a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut, v polovině pečení cizrnu promíchejte. Nechte úplně vychladnout, cizrna pak bude křupavá.

2

Na dresink ve velké míse utřete do husté emulze sardelky, česnek a špetku soli, opepřete, přidejte žloutky, citronovou šťávu a dijon- skou hořčici a umíchejte dohladka. Za stálého šlehání metličkou přilévejte po kapkách olivový a pak i slunečnicový olej a šlehejte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte parmazán a podle chuti ještě dosolte či dokyselte pár kapkami citronové šťávy.

3

K dresinku vsypte listy salátu, pořádně promíchejte a rozdělte na talíře. Posypte parmazánem podle chuti a cizrnovými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín