Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Caesar s cizrnovými krutony

Superlehká večeře se špetkou inovace

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Salát

Ingredience

    • 3 saláty little gem nebo srdíčka římského salátu, rozdělené na jednotlivé listy

    NA DRESINK

    • 6 filetů sardelek v oleji, osušených a najemno
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 žloutky z vajec velikosti L (z ověřeného chovu)
    • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy + na dochucení
    • 3/4 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 125 ml slunečnicového oleje
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu + navíc k podávání

    NA CIZRNOVÉ KRUTONY

    • 300 g cizrny z konzervy, propláchnuté
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 1/2 lžičky mletého chilli

Příprava jídla

1 Začněte krutony. Troubu předehřejte na 200°C. V misce smíchejte všechny ingredience na krutony a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut, v polovině pečení cizrnu promíchejte. Nechte úplně vychladnout, cizrna pak bude křupavá.

2 Na dresink ve velké míse utřete do husté emulze sardelky, česnek a špetku soli, opepřete, přidejte žloutky, citronovou šťávu a dijon- skou hořčici a umíchejte dohladka. Za stálého šlehání metličkou přilévejte po kapkách olivový a pak i slunečnicový olej a šlehejte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte parmazán a podle chuti ještě dosolte či dokyselte pár kapkami citronové šťávy.

3 K dresinku vsypte listy salátu, pořádně promíchejte a rozdělte na talíře. Posypte parmazánem podle chuti a cizrnovými krutony.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecká kuřecí polévka s citronem

Naan pizza s mletým masem

Sýrové lasagne se špenátem a prosciuttem

Pstruh s chilli a hráškovým pyré

4x hlávkový salát

REKLAMA

Přidat komentář