Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 56 g
Tuky 25 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ančovičková zálivka dokonale zvýrazní hlávkový salát, ale skvěle doplní i grilovanou zeleninu a podtrhne chuť brambor.

Suroviny

little gem salát 4 ks
rozebraný na lístky
rukola 4 hrsti
ředkvičky 10 ks
na co nejtenčí plátky
okurka 2 ks
salátová, menší, na tenké plátky
slunečnicová semínka 3 PL
pražená nasucho
0.66 hrnku
bylinkovo-ančovičkového dresinku podle našeho receptu
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Smíchejte všechnu zeleninu a slunečnicová semínka ve větší míse. Zlehka promíchejte s dresinkem a dolaďte solí a pepřem.

NĚCO NAVÍC
Ještě jemnější a sladce křupavé jsou piniové oříšky – můžete je použít místo slunečnicových semínek.

Bylinkovo-ančovičkový dresink

Bylinkovo-ančovičkový dresink

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit