Ančovičková zálivka dokonale zvýrazní hlávkový salát, ale skvěle doplní i grilovanou zeleninu a podtrhne chuť brambor.
Suroviny
little gem salát
4
ks
rozebraný na lístky
rukola
4
hrsti
ředkvičky
10
ks
na co nejtenčí plátky
okurka
2
ks
salátová, menší, na tenké plátky
slunečnicová semínka
3
PL
pražená nasucho
0.66
hrnku
bylinkovo-ančovičkového dresinku podle našeho receptu
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Smíchejte všechnu zeleninu a slunečnicová semínka ve větší míse. Zlehka promíchejte s dresinkem a dolaďte solí a pepřem.
NĚCO NAVÍC
Ještě jemnější a sladce křupavé jsou piniové oříšky – můžete je použít místo slunečnicových semínek.