Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1317 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 59 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost hrušek, slanost sýra, zemitost ořechů, štiplavost rukoly: tenhle salát má skvěle vyvážené všechny chutě.

Suroviny

rukola 100 g
100 g
mix salátových lístků
cibule červená 0.5 ks
střední, nakrájená na tenká kolečka
hrušky 2 ks
s červenou slupkou
vlašské ořechy 1 hrst
nasekaných na větší kousky a nasucho opražených
sýr s modrou plísní 100 g
nakrájeného na kostičky nebo nadrobeného
NA DRESINK
hořčice dijonská 1 PL
balzamikový ocet 120 ml
olivový olej 60 ml
sůl
dle chuti

1 Na dresink vyšlehejte společně dijonskou hořčici, ocet a olej a sůl, až se spojí v hladkou emulzi.

2 Lístky rukoly a salátu nasypte do mísy. Přidejte cibuli, část ořechů, plátky z jedné hrušky a promíchejte. Navrch nasypte modrý sýr a umístěte druhou, ozdobně nakrájenou hrušku – bubák odkrojte a pak hrušku nakrájejte na plátky až ke stopce a na salát ji jemně rozevřete jako vějíř. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit