Sladkost hrušek, slanost sýra, zemitost ořechů, štiplavost rukoly: tenhle salát má skvěle vyvážené všechny chutě. Recept oceníte především na podzim, kdy ořechy i hrušky mají svou sezónu.
Suroviny
rukola
100
g
salát
100
g
mix salátových lístků
cibule červená
½
ks
střední, nakrájená na tenká kolečka
hruška
2
ks
s červenou slupkou
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané na větší kousky a nasucho opražené
sýr s modrou plísní
100
g
nakrájený na kostičky nebo nadrobený
NA DRESINK
hořčice dijonská
1
PL
balzamikový ocet
120
ml
olivový olej
60
ml
sůl
dle chuti
Postup
1
Na dresink vyšlehejte společně dijonskou hořčici, ocet, olej a sůl, až se spojí v hladkou emulzi.
2
Lístky rukoly a salátu nasypte do mísy. Přidejte cibuli, část ořechů, plátky z jedné hrušky a promíchejte. Navrch nasypte modrý sýr a umístěte druhou, ozdobně nakrájenou hrušku – bubák odkrojte a pak hrušku nakrájejte na plátky až ke stopce a na salát ji jemně rozevřete jako vějíř. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Štědrý večer ze země jezer: Finské vánoční menu(5 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Hlávkový salát není nuda: 6 originálních receptů(6 receptů )