Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem
Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1333 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 61 g
Tuky 99 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost hrušek, slanost sýra, zemitost ořechů, štiplavost rukoly: tenhle salát má skvěle vyvážené všechny chutě. Recept oceníte především na podzim, kdy ořechy i hrušky mají svou sezónu.

Související recepty

Suroviny

rukola 100 g
salát 100 g
mix salátových lístků
střední, nakrájená na tenká kolečka
s červenou slupkou
nasekané na větší kousky a nasucho opražené
nakrájený na kostičky nebo nadrobený
NA DRESINK
hořčice dijonská 1 PL
balzamikový ocet 120 ml
olivový olej 60 ml
sůl
dle chuti

Postup

1

Na dresink vyšlehejte společně dijonskou hořčici, ocet, olej a sůl, až se spojí v hladkou emulzi.

2

Lístky rukoly a salátu nasypte do mísy. Přidejte cibuli, část ořechů, plátky z jedné hrušky a promíchejte. Navrch nasypte modrý sýr a umístěte druhou, ozdobně nakrájenou hrušku – bubák odkrojte a pak hrušku nakrájejte na plátky až ke stopce a na salát ji jemně rozevřete jako vějíř. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...