0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1391 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 74 g
Tuky 99 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost hrušek, slanost sýra, zemitost ořechů, štiplavost rukoly: tenhle salát má skvěle vyvážené všechny chutě.

Suroviny

rukola 100 g
salát 100 g
mix salátových lístků
cibule červená 0.5 ks
střední, nakrájená na tenká kolečka
hruška 3 ks
s červenou slupkou
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané na větší kousky a nasucho opražené
sýr s modrou plísní 100 g
nakrájený na kostičky nebo nadrobený
NA DRESINK
hořčice dijonská 1 PL
balzamikový ocet 120 ml
olivový olej 60 ml
sůl
dle chuti

1 Na dresink vyšlehejte společně dijonskou hořčici, ocet a olej a sůl, až se spojí v hladkou emulzi.

2 Lístky rukoly a salátu nasypte do mísy. Přidejte cibuli, část ořechů, plátky z jedné hrušky a promíchejte. Navrch nasypte modrý sýr a umístěte druhou, ozdobně nakrájenou hrušku – bubák odkrojte a pak hrušku nakrájejte na plátky až ke stopce a na salát ji jemně rozevřete jako vějíř. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit