0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1513 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 84 g
Tuky 59 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro štíhlou linii!

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
jarní cibulka 4 ks
očištěné a rozpůlené
2x 200g prsní kus
hlávkový salát 1 ks
očištěný, listy rozdělené, případně natrhané na kousky
řapíkatý celer 2
řapíky nakrájené škrabkou na tenké dlouhé plátky
Na zálivku
citronová kůra 2 PL
na nudličky
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený barevný

1 Nejdřív si připravte zálivku: všechny přísady 2 minuty prohřívejte v rendlíku na nízkém plameni, pak odstavte.

2 Do širšího hrnce vlijte vývar a přiveďte ho těsně pod bod varu. Na 5 minut do něj dejte jarní cibulky, pak je vyjměte. Poté na 15 minut vložte maso, aby se důkladně prohřálo a uvařilo.

3 Hotové maso nakrájejte napříč na silnější plátky a podávejte se salátem, řapíkatým celerem a jarními cibulkami, přelité zálivkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...