Pro štíhlou linii!
Suroviny
vývar kuřecí
1
l
jarní cibulka
4
ks
očištěné a rozpůlené
kuřecí prsa
400
g
2x 200g prsní kus
hlávkový salát
1
ks
očištěný, listy rozdělené, případně natrhané na kousky
řapíkatý celer
2
řapíky nakrájené škrabkou na tenké dlouhé plátky
Na zálivku
citronová kůra
2
PL
na nudličky
olivový olej
4
PL
sůl
pepř
čerstvě drcený barevný
1 Nejdřív si připravte zálivku: všechny přísady 2 minuty prohřívejte v rendlíku na nízkém plameni, pak odstavte.
2 Do širšího hrnce vlijte vývar a přiveďte ho těsně pod bod varu. Na 5 minut do něj dejte jarní cibulky, pak je vyjměte. Poté na 15 minut vložte maso, aby se důkladně prohřálo a uvařilo.
3 Hotové maso nakrájejte napříč na silnější plátky a podávejte se salátem, řapíkatým celerem a jarními cibulkami, přelité zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6x zelené lupení(6 receptů)
- Hlávkový salát není nuda: 6 originálních receptů(6 receptů)