0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6638 kcal
Bílkoviny 624 g
Sacharidy 143 g
Tuky 382 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí pár minut a můžete servírovat salát Caesar s kuřetem jako z restaurace. 

Suroviny

olivový olej
na opékání i k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí prsa 4 ks
větší, s kůží
bageta 2 ks
nakrájená na plátky
slanina 8 plátků
kvalitní, prorostlá
little gem salát 8 ks
pažitka 1 svazek
nasekaná, na ozdobu
parmazán
hobliny k podávání
Na zálivku
ančovičky (konzerva) 4 ks
4 filety z ančoviček v oleji, okapané
česnek 2 stroužky
drcené
žloutek 2 ks
z ověřeného chovu
citronová štáva
z poloviny citronu nebo podle chuti
hořčice dijonská 2 ČL
olivový olej panenský 130 ml
parmazán 4 PL
strouhaný, nebo podle chuti

1 Troubu předehřejte na 180°C. Větší pánev rozehřejte na vysokou teplotu, potřete ji olejem a vložte na ni osolená a opepřená kuřecí prsa kůží dolů. Opékejte asi 3–4 minuty, potom obraťte a opékejte asi minutu i z druhé strany. Opečená prsa vyjměte z pánve a odložte stranou.

2 Velký hluboký plech potřete olejem, rozprostřete na něj pečivo, mezi ně položte opečené maso kůží nahoru a na ně rozložte plátky slaniny. Pečte asi 15 minut nebo dokud není maso dobře propečené. Potom maso vyjměte a nechte je odpočinout na prkénku. Promíchejte tousty a slaninu a pečte dál, dokud není slanina křupavá a tousty dozlatova. Potom vyjměte a nechte mírně zchladnout.

3 Všechny suroviny na zálivku kromě oleje a parmazánu dejte do mixéru a několika pulzy promixujte na hustou pastu. Do ní postupně přilévejte olej a mixujte, dokud nedosáhnete konzistence majonézy. Nakonec do zálivky zašlehejte strouhaný parmazán. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. Ochutnejte a případně dolaďte ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou.

4 Salátové listy rozložte na servírovací mísu, na ně rozprostřete maso nakrájené na plátky, přidejte slaninu a toustíky a vše pokapejte zálivkou. Nakonec posypte stébly pažitky a přidejte hoblinky parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč