Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6638 kcal
Bílkoviny 624 g
Sacharidy 143 g
Tuky 382 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí pár minut a můžete servírovat salát Caesar s kuřetem jako z restaurace. 

Suroviny

olivový olej
na opékání i k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
větší, s kůží
bageta 2 ks
nakrájená na plátky
slanina 8 plátků
kvalitní, prorostlá
little gem salát 8 ks
pažitka 1 svazek
nasekaná, na ozdobu
hobliny k podávání
Na zálivku
ančovičky (konzerva) 4 ks
4 filety z ančoviček v oleji, okapané
česnek 2 stroužky
drcené
z ověřeného chovu
z poloviny citronu nebo podle chuti
hořčice dijonská 2 ČL
olivový olej panenský 130 ml
strouhaný, nebo podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Větší pánev rozehřejte na vysokou teplotu, potřete ji olejem a vložte na ni osolená a opepřená kuřecí prsa kůží dolů. Opékejte asi 3–4 minuty, potom obraťte a opékejte asi minutu i z druhé strany. Opečená prsa vyjměte z pánve a odložte stranou.

2

Velký hluboký plech potřete olejem, rozprostřete na něj pečivo, mezi ně položte opečené maso kůží nahoru a na ně rozložte plátky slaniny. Pečte asi 15 minut nebo dokud není maso dobře propečené. Potom maso vyjměte a nechte je odpočinout na prkénku. Promíchejte tousty a slaninu a pečte dál, dokud není slanina křupavá a tousty dozlatova. Potom vyjměte a nechte mírně zchladnout.

3

Všechny suroviny na zálivku kromě oleje a parmazánu dejte do mixéru a několika pulzy promixujte na hustou pastu. Do ní postupně přilévejte olej a mixujte, dokud nedosáhnete konzistence majonézy. Nakonec do zálivky zašlehejte strouhaný parmazán. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. Ochutnejte a případně dolaďte ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou.

4

Salátové listy rozložte na servírovací mísu, na ně rozprostřete maso nakrájené na plátky, přidejte slaninu a toustíky a vše pokapejte zálivkou. Nakonec posypte stébly pažitky a přidejte hoblinky parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...