Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5672 kcal
Bílkoviny 500 g
Cukr 133 g
Tuky 329 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Stačí pár minut a můžete servírovat salát Caesar s kuřetem jako z restaurace. 

Suroviny

olivový olej
k podávání i opékání
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí prsa 4 ks
větší, s kůží
bageta 2 ks
nakrájená na plátky
slanina 8 plátek
kvalitní, prorostlá
6 ks
salátek little gem
pažitka 1 svazek
nasekaný, na ozdobu
parmazán
hobliny k podávání
Na zálivku
4 ks
filet z ančoviček v oleji, okapaný
česnek 1 stroužek
drcený
žloutek 2 ks
z ověřeného chovu
citron 1 ks
šťáva z poloviny nebo podle chuti
hořčice 2 ČL
dijonská
olivový olej 130 ml
panenský
parmazán 4 PL
strouhaný, podle chuti

1 Troubu předehřejte na 180°C. Větší pánev rozehřejte na vysokou teplotu, potřete ji olejem a vložte na ni osolená a opepřená kuřecí prsa kůží dolů. Opékejte asi 3–4 minuty, potom obraťte a opékejte asi minutu i z druhé strany. Opečená prsa vyjměte z pánve a odložte stranou.

2 Velký hluboký plech potřete olejem, rozprostřete na něj pečivo, mezi ně položte opečené maso kůží nahoru a na ně rozložte plátky slaniny. Pečte asi 15 minut nebo dokud není maso dobře propečené. Potom maso vyjměte a nechte je odpočinout na prkénku. Promíchejte tousty a slaninu a pečte dál, dokud není slanina křupavá a tousty dozlatova. Potom vyjměte a nechte mírně zchladnout.

3 Všechny suroviny na zálivku kromě oleje a parmazánu dejte do mixéru a několika pulzy promixujte na hustou pastu. Do ní postupně přilévejte olej a mixujte, dokud nedosáhnete konzistence majonézy. Nakonec do zálivky zašlehejte strouhaný parmazán. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. Ochutnejte a případně dolaďte ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou.

4 Salátové listy rozložte na servírovací mísu, na ně rozprostřete maso nakrájené na plátky, přidejte slaninu a toustíky a vše pokapejte zálivkou. Nakonec posypte stébly pažitky a přidejte hoblinky parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit