Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6638 kcal
Bílkoviny 624 g
Sacharidy 143 g
Tuky 382 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí pár minut a můžete servírovat salát Caesar s kuřetem jako z restaurace. 

Suroviny

olivový olej
na opékání i k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí prsa 4 ks
větší, s kůží
bageta 2 ks
nakrájená na plátky
slanina 8 plátků
kvalitní, prorostlá
little gem salát 8 ks
pažitka 1 svazek
nasekaná, na ozdobu
parmazán
hobliny k podávání
Na zálivku
ančovičky (konzerva) 4 ks
4 filety z ančoviček v oleji, okapané
česnek 2 stroužky
drcené
žloutek 2 ks
z ověřeného chovu
citronová štáva
z poloviny citronu nebo podle chuti
hořčice dijonská 2 ČL
olivový olej panenský 130 ml
parmazán 4 PL
strouhaný, nebo podle chuti

1 Troubu předehřejte na 180°C. Větší pánev rozehřejte na vysokou teplotu, potřete ji olejem a vložte na ni osolená a opepřená kuřecí prsa kůží dolů. Opékejte asi 3–4 minuty, potom obraťte a opékejte asi minutu i z druhé strany. Opečená prsa vyjměte z pánve a odložte stranou.

2 Velký hluboký plech potřete olejem, rozprostřete na něj pečivo, mezi ně položte opečené maso kůží nahoru a na ně rozložte plátky slaniny. Pečte asi 15 minut nebo dokud není maso dobře propečené. Potom maso vyjměte a nechte je odpočinout na prkénku. Promíchejte tousty a slaninu a pečte dál, dokud není slanina křupavá a tousty dozlatova. Potom vyjměte a nechte mírně zchladnout.

3 Všechny suroviny na zálivku kromě oleje a parmazánu dejte do mixéru a několika pulzy promixujte na hustou pastu. Do ní postupně přilévejte olej a mixujte, dokud nedosáhnete konzistence majonézy. Nakonec do zálivky zašlehejte strouhaný parmazán. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. Ochutnejte a případně dolaďte ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou.

4 Salátové listy rozložte na servírovací mísu, na ně rozprostřete maso nakrájené na plátky, přidejte slaninu a toustíky a vše pokapejte zálivkou. Nakonec posypte stébly pažitky a přidejte hoblinky parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit