Není řečeno, že u nás se ho nedočkáme, jen zkrátka sousedi na západ od
nás jsou v oblasti biopotravin poněkud dále a nejenže prodejci nabízejí
mnohem...
Někdo je miluje, jiný by je nepozřel. Řeč je o plísňových sýrech. Právě plísně dodávají sýrům specifickou chuť, díky které se stávají delikatesou. Jaké druhy plísňových sýrů můžete ochutnat, jak přijdou ke své ušlechtilé plísní a s čím je...
Do Česka dorazil francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau. Tajní inspektoři budou kromě luxusních restaurací hodnotit i podniky nižších kategorií a street food. První průvodce vyjde na konci roku 2024. Podle jakých kritérií budou...
Ať už roste na vaší zahradě nebo jste si právě přinesli svazek řapíků rebarbory z obchodu či trhu, začátek je stejný: Štavnaté kyselé stonky je potřeba omýt, očistit a nakrájet. Někoho před použitím rebarbory odrazuje loupání. Proč se...
Příprava pečené brokolice zabere minimum času a výsledek může vypadat jako z michelinské restaurace. Nevěříte? Je k tomu potřeba znát pár zásad, aby brokolice byla tak akorát na skus a na povrchu lehce křupavá.
...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...