Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kyselé zlato: Jak upravit rebarboru před použitím a je potřeba ji loupat?

Rebarborový koláč
ZDROJ: Unsplash/Maxmilan Zahn
sdílet:

Ať už roste na vaší zahradě nebo jste si právě přinesli svazek řapíků rebarbory z obchodu či trhu, začátek je stejný: Štavnaté kyselé stonky je potřeba omýt, očistit a nakrájet. Někoho před použitím rebarbory odrazuje loupání. Proč se rebarbora vlastně loupe? Dobrá zpráva je, že nutné to rozhodně není. Byla by škoda nechat se kvůli tomu připravit o skvělou surovinu!

Kyselá chuť rebarbory je jedinečná a díky ní se skvěle hodí do koláčů, dortů, chlebíčků, bublanin a kramblů. To však není všechno. Připravíte z ní také báječný sladkokyselý džem, sirup nebo ji můžete přidat do masových pokrmů či zajímavých příloh, kde dodá jídlu švih. 

Jak je to s loupáním rebarbory?

Pokud máte mladé řapíky, ze kterých viditelně neční vláknité tuhé nitě, pak je není zapotřebí loupat. Stačí je jen pokrájet na menší kousky. Starší, sušší a vláknité stonky můžete v dřevnaté části buď odkrojit (a vyhodit), nebo oloupat. To provedete tak, že nožem a palcem chytnete vyčnívající vlákna a odspodu je po celé délce řapíku odtrhnete. 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč