0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4 jarní kuchařky, které musíte mít

4 jarní kuchařky, které musíte mít
sdílet:
Potřebujete provětrat knihovnu? Vybrali jsme pro vás čtyři kuchařky, které nás nejvíc zaujaly. Nechte se jimi inspirovat.

Co nasbíráte na louce a na zahrádce

Květinová kuchařka od Jany Vlkové je hotové umělecké dílo. Své čtenáře naučí, které byliny v přírodě sbírat, jak je poznat a jak připravit. Kniha je plná nádherných fotografií, šikovných nákresů a vynikajích receptů, mj. třeba na křehký dort Pavlova s maceškami nebo hráškovou polévku s prvosenkou. Stojí 449 Kč. Ukázku z kuchařky najdete zde.

Rýže na všechny způsoby

První jarní kniha z Edice Apetit vás přesvědčí, že rýže je víc než jen příloha. Kuchařku plnou fotek jsme rozdělili do osmi různých kapitol, aby si vybral úplně každý. Při zkoušení receptů nás nejvíc nadchla rajčatová polévka s rýží, dýňové rizoto šéfkuchaře Riccarda Lucqueho a klasická dušená roštěná, která chutnala jako od maminky. Na své si přijdou i čtenáři, kteří milují sladké. Pro ně jsme uvařili kapitolu Dezerty. Čokoládový rýžový pudink je prostě mňam! Rýži z Edice Apetit koupíte od 233 Kč. Kuchařku si prolistujte zde.

Na skok v Sardinii

Kuchařka z ostrova Karoliny Konečné vznikla při výpravě na italský ostrov Sardinie. Jak říká sama autorka, je to trochu román, trochu deník, ale především kuchařka plná autentických receptů, které byly vybrány na základě dostupnosti potřebných surovin u nás. I vy si tak můžete připravit těstoviny malloreddus s jehněčím ragú, obrácený rajčatový koláč (vhodný na piknik či zahradní oslavu) a pistáciovou zmrzlinu, která zchladí v horkých letních dnech. Stojí 499 Kč. Prohlídněte si ji tady.

Pro zdravější tělo a mysl

Dale Pinnock, britský televizní kuchař, vydal novou kuchařku Doktor šéfkuchař. Spolu s 80 velmi zdravými a přitom chutnými recepty pro vaše srdce, nervy nebo žaludek se v knize dočtete o účincích jednotlivých potravin. Šéfredaktorka Apetitonline.cz Jana Kopřivová testovala v březnovém čísle ovesné čtverečky s oříšky a sušeným ovocem, po kterých se jenom zaprášilo. Stojí 424 Kč. Kupujte tady.

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit