Biodožínky v Plzni navážou na farmářské trhy

Biodožínky v Plzni navážou na farmářské trhy
sdílet:
Přes dvacet výrobců a obchodníků s biopotravinami a biokosmetikou se představí na druhých biodožínkách v neděli 5. září v Plzni.
„Bude tu biomaso, biozelenina, biopivo, biovíno i biokosmetika. Soustředíme se na výrobky malých farem, jež se v Německu nazývají Landesprodukte,“ řekl šéfkuchař restaurace Purkmistr Václav Pach. Sortiment doplní rukodělné předměty ze dřeva a oblečení vyrobené z biobavlny a ovčí vlny.

Přednášky a show kuchařů


Kromě prodeje jsou naplánovány přednášky o zdravém životním stylu, ekologii, biopotravinách a fair trade obchodování. Kuchaři předvedou, jak zdravě vařit z biopotravin. V restauraci Pivovarský dvůr se bude vařit biomenu pro celou rodinu.

Akci pořádá občanské sdružení ENVIC spolu s pivovarem Purkmistr, sdružením Fair Life a firmou Excellent, zabývající se spravedlivým obchodem na pomoc chudým Afričanům. Podpořil ji Nadační fond Zelený poklad, město Plzeň a ministerstvo životního prostředí.

Plzeňské farmářské trhy


Letošní biodožínky navazují na plzeňské farmářské trhy, které letos po desítkách let oživil ENVIC a restaurace Gondola, sesterská firma pivovaru Purkmistr.

Co:
Biodožínky
Kdy: 5. 9. 2010 od 10 do 18 hodin
Kde: Nádvoří a restaurace pivovaru Purkmistr, Plzeň
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit