Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brněnští šéfkuchaři představí farmářská menu

Brněnští šéfkuchaři představí farmářská menu
sdílet:
Objevte cestu jídla od farmářů až na vaši vidličku. Brno si již za pár dní vychutná festival Jídlo z blízka.

Původ surovin a příběh jídla, které jíme, je pro stále více lidí důležitý a zajímavý. Proto brněnské sdružení Slow Food Brno pořádá gastronomické letní slavnosti Jídlo z blízka. Festival se koná od 9. do 29. července 2012 ve třinácti brněnských restauracích.

Téměř celý červenec budete mít možnost ochutnat degustační menu připravená z ingrediencí od nejlepších regionálních producentů a farmářů. V každé ze třinácti brněnských restaurací, které se festivalu účastní, budou připravena tříchodová menu od jejich šéfkuchařů. Pochutnáte si na čerstvých pstruzích ulovených v Moravském krasu, na králičím, jehněčím, vepřovém i hovězím masu z ekofarem z Valašska a Vysočiny nebo na čerstvé sezonní zelenině, bylinkách a ovoci ze Znojemska.

Slavnosti Jídlo z blízka nejsou jen o ochutnávce jídla. Čeká vás také doprovodný program – debaty se známými autory kuchařek i setkání s místními farmáři a šéfkuchaři, kteří společně připraví degustační menu festivalu Jídlo z blízka. Chybět nebudou ani kurzy vaření a degustace moravských vín. Více na www.jidlozblizka.cz
 

Připravila Irena Vaňková

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...