Druhá restaurace by na sebe nemusela nechat dlouho čekat. Zástupci Burger Kingu i společnosti AmRest, která u nás bude BK provozovat, se sice namísto budoucích plánů raději bavili o skvělé chuti masa v hamburgrech, mezi zasvěcenými se už ale spekuluje o dalších nákupních centrech – Arkádách Pankrác, Palladiu nebo Centru Chodov.
Whooper – have it your way
Signature dish Burger Kingu, tedy nezaměnitelný pokrm s jedinečnou recepturou, je slavný Whooper. Ten si můžete nechat připravit dle vlastního gusta, s okurkami navíc, bez cibule, s hořčicí, s kečupem… zkrátka po svém, od tatarky až po slaninu. Za tu, stejně jako za sýr čedar, si ale připlatíte desetikorunu.
V Austrálii se do hamburgru přidává volské oko, červená řepa, slanina a sýr, v Izraeli česneková majonéza místo tradiční a v Japonsku omáčka Teriyaki místo kečupu. Zdali bude mít i Česko, stejně jako mnoho ostatních zemí, svůj autentický Whooper, je zatím ve hvězdách. Vše podle zástupců Burger Kingu záleží na vývoji trhu, příležitostech a dobrém nápadu.
Burger King vs. McDonald’s
Interiér i nabídka obou fastfoodů je prakticky stejná – hranolky, hambugry, coca-cola, zmrzlina… i ceny jsou si nakonec velmi podobné. Za coca-colu, hranolky i hamburgry zaplatíte v obou restauracích stejně. Rozdíl ale poznáte, když zakoupené jídlo porovnáte na váze. V tu chvíli zjistíte, že je Burger King ke svým zákazníkům vždy o pár gramů štědřejší.
Největší srovnání zasluhují vlajkové lodě obou fastfoodů – Whooper a Big Mac. Whooper pořídíte za 69 Kč, váží 274 g, je v něm 113g plátek hovězího masa a celkově tento sandwich skrývá 2647 kJ (966 kJ/100 g). Big Mac koupíte za 65 Kč, váží 200 g, jsou v něm dva plátky masa (po 45,5 g) a po jeho snědení si kalorický rozpočet můžete seškrtat o 2058 kJ (1029 kJ/100 g).