0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgundské dny v Praze

Burgundské dny v Praze
sdílet:
Degustaci burgundských vín, prezentace rodinných vinařství z této oblasti, tradiční gastronomii, výstavy a další akce přinesou třídenní oslavy Burgund v Praze.

Na čtvrtek 20. května se chystá společenský večer, jehož součástí bude kromě degustace vín a delikates také výstava fotografií Jeana-Clauda Couvala s názvem Portréty burgundských spisovatelů. Příjemnou atmosféru navodí šansony v podání francouzské hudební skupiny Les Cols Roulés.

Školení pro profesionály


Pro profesionály nabízejí Burgundské dny workshopy pod vedením ředitele burgundské vinařské školy L’Ecole des Vins de Bourgogne Jeana-Charlese Servanta.

Ochutnávka z programu:


19. května

14.00–17.00

Prezentace a ochutnávka burgundských vín & francouzských delikates (šneci, sýry, paštiky, domácí uzeniny, cukrářské výrobky). Prodej samotnými výrobci.  Vstup volný

20. května

11.00–19.00 
Celodenní ochutnávka burgundských vín, prezentace vybraných rodinných vinařství Burgundska, ochutnávka francouzských gastronomických specialit
(šneci, sýry, paštiky, domácí uzeniny, cukrářské výrobky) s možností nákupu přímo od výrobců.


19.00 

Zahájení výstavy fotografií Jeana- Clauda Couvala 
Portréty burgundských spisovatelů



19.30

Koncert francouzské kapely Les Cols Roulés
Volná ochutnávka burgundských vín a kulinářských specialit



22.00–23.00
Řízená degustace burgundských vín 
Château de Gevrey-Chambertin provází Johel Miteran.



21. května


17.00–23.00
Volná degustace burgundských vín spojená s ochutnávkou gastronomických specialit Francie (šneci, sýry, paštiky, domácí uzeniny, cukrářské výrobky) s možností nákupu přímo od výrobců.



Co: Burgundské dny v Praze
Kdy: 19.–21. května 2010
Kde: Wines Home, Bílkova 13, Praha 1
Info: www.wineshome.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč