Spojení čerstvého chřestu s holandskou omáčkou je zážitek, na který nikdy nezapomenete. Díky THOMY si můžete tuto delikátní kombinaci vychutnat snadno a rychle, a to v pohodlí domova! Inspirujte se lahodnými THOMY recepty a vychutnejte si chřestovou sezonu se svými nejbližšími.
Chřest s holandskou omáčkou
DOBA PŘÍPRAVY: 20 MINUT
Ingredience
- 1,5 kg zeleného chřestu
- 2 l vody
- sůl
- špetka cukru
- 2 lžičky másla
- 1 balení THOMY Holandská omáčka
- čerstvě mletý pepř a mořská sůl na ozdobu
Příprava jídla
1 Chřest omyjeme, ořízneme dřevité konce a oloupeme spodní třetinu.
2 Vodu se solí a špetkou cukru přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme máslo i chřest a vaříme 10 minut.
3 Prohřejeme THOMY Holandskou omáčku v menším hrnci.
4 Chřest servírujeme spolu s holandskou omáčkou a na talíři dozdobíme pepřem a mořskou solí. Dobrou chuť!
NÁŠ TIP
K receptu se hodí také brambory připravené s rozmarýnem. A pokud dáváte přednost masu, obalte chřest plátky slaniny a místo vaření ho osmažte na pánvi.
Ochutnejte i další THOMY novinky – Bešamelovou a Sýrovou omáčku!