Chuť francouzského venkova v centru Prahy

Chuť francouzského venkova v centru Prahy
sdílet:
K radosti milovníků tradiční francouzské kuchyně byla v ulici V Celnici v centru Prahy otevřena Brasserie La Gare.
„Jako první v České republice uvádíme na scénu typický francouzský slaný koláč tarte flambée. Nechybějí samozřejmě šneci, drůbež a maso na grilu plus speciality jako telecí hlava nebo hovězí bourguignon,“ uvedl Jan Ivanco, generální manažer Brasserie La Gare a Belgian Beer Cafe Les Moules. Denní menu začíná na 89 korunách.

Po obědě koláč nebo dortík


Po obědě si můžete k šálku kávy Filicori dát koláč nebo dort přímo ze zdejší domácí cukrárny a pekárny.

K vinotéce časem přibude i prodejna pralinek


Brasserie La Gare je jednou z mála restaurací v Praze, kde vám nabídnou francouzské víno i v karafách po 0,25 l a 0,5 l. Navíc je ve zdejší vinotéce můžete ochutnat a zakoupit. Do budoucna se plánuje i Chocolatierie s ukázkou výroby pralinek a lanýžů a jejich prodejem.

Kde: V Celnici 3, Praha 1
Otevírací doba: 11–23 hod.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit