Přijďte v době Bohemian Carnevale 2009 ochutnat do restaurace Essensia luxusní menu připravené speciálně pro všechny gurmety a karnevalové fanoušky.
Co: Cuisine d’Alchimiste
Kdy: 13. až 24. února 2009
Kde: Hotel Mandarin Oriental, Nebovidská 459/1, Praha 1
Za kolik: 600 Kč za tříchodové ochutnávkové menu, 950 Kč za grand menu
Info: www.mandarinoriental.com | www.carnevale.cz
Více o Bohemian Carnevale 2009 si můžete přečíst v našem článku Do Prahy se opět chystá Bohemian Carnevale.
Bohemian Carnevale 2009 Ochutnávkové menu
- Salát s pečenou pekingskou kachnou
jemně nakrájená kachna s pomelem a okurkou, jarní cibulkou, koriandrem a sójovým dresinkem - Kuřecí tikka masala
v tandori pečené kuřecí kousky v jemné indické omáčce - Teplý jablečný závin
jablečný sorbet, rum créme anglaise
Grand menu
Předkrmy
- Tom kha goong
thajská krevetová polévka se šalotkou, thajskými houbičkami a koriandrem - Salát s pečenou pekingskou kachnou
jemně nakrájená kachna s pomelem a okurkou, jarní cibulkou, koriandrem a sójovým dresingem - Goong thod prig gub takrai
smažené tygří krevety v tempuře s česnekem, chilli, citronovou trávou a tamarinovým sosem
Hlavní chod
- Phad Thai
rýžové nudle připravované v pánvi wok, se smaženými krevetami, sójovými klíčky a tamarinovým sosem - Kuřecí tikka masala
v tandori pečené kuřecí kousky v jemné indické omáčce - Pečená treska s malaburským kari
filet tresky v tamarinové marinádě s kokosovým mlékem a indickým kořením
Dezerty
- Teplý jablečný závin
jablečný sorbet, rum créme anglaise - Teplá čokoládová polévka
tmavá čokoláda Valhorna s křupavými krutony a zázvorovou zmrzlinou