Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuisine d’Alchimiste v Essensii

Čínské dekorace
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Přijďte v době Bohemian Carnevale 2009 ochutnat do restaurace Essensia luxusní menu připravené speciálně pro všechny gurmety a karnevalové fanoušky.

Co: Cuisine d’Alchimiste
Kdy: 13. až 24. února 2009
Kde: Hotel Mandarin Oriental, Nebovidská 459/1, Praha 1
Za kolik: 600 Kč za tříchodové ochutnávkové menu, 950 Kč za grand menu
Info: www.mandarinoriental.com | www.carnevale.cz

Více o Bohemian Carnevale 2009 si můžete přečíst v našem článku Do Prahy se opět chystá Bohemian Carnevale.

Bohemian Carnevale 2009 Ochutnávkové menu

  • Salát s pečenou pekingskou kachnou
    jemně nakrájená kachna s pomelem a okurkou, jarní cibulkou, koriandrem a sójovým dresinkem
  • Kuřecí tikka masala
    v tandori pečené kuřecí kousky v jemné indické omáčce
  • Teplý jablečný závin
    jablečný sorbet, rum créme anglaise

Grand menu
Předkrmy

  • Tom kha goong
    thajská krevetová polévka se šalotkou, thajskými houbičkami a koriandrem
  • Salát s pečenou pekingskou kachnou
    jemně nakrájená kachna s pomelem a okurkou, jarní cibulkou, koriandrem a sójovým dresingem
  • Goong thod prig gub takrai
    smažené tygří krevety v tempuře s česnekem, chilli, citronovou trávou a tamarinovým sosem

Hlavní chod

  • Phad Thai
    rýžové nudle připravované v pánvi wok, se smaženými krevetami, sójovými klíčky a tamarinovým sosem
  • Kuřecí tikka masala
    v tandori pečené kuřecí kousky v jemné indické omáčce
  • Pečená treska s malaburským kari
    filet tresky v tamarinové marinádě s kokosovým mlékem a indickým kořením

Dezerty

  • Teplý jablečný závin
    jablečný sorbet, rum créme anglaise
  • Teplá čokoládová polévka
    tmavá čokoláda Valhorna s křupavými krutony a zázvorovou zmrzlinou
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín