Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Další česká restaurace míří k michelinské hvězdě

Další česká restaurace míří k michelinské hvězdě
sdílet:
Restaurace Bellevue má nového šéfkuchaře. Gilad Peled, který se do svého nového pražského působiště přestěhoval z Tel Avivu, věří, že již brzy se svým týmem získá pro podnik michelinskou hvězdu.

Nový šéfkuchař restaurace Bellevue Gilad Peled dává přednost moderní francouzské kuchyni. Baví ho jednoduchá příprava a využití bylinek a koření. Nejraději vaří ze zeleniny, která má podle něj široké možnosti zpracování a spoustu barev, vůní a chutí. „Mám rád i bylinky či květy, se kterými si mohu na talíři vyhrát o trochu více než s rybou, masem nebo omáčkou,“ říká nový šéf pražského podniku. Svým uměním by rád restauraci pomohl k jednomu z nejvyšších gastronomických ocenění: „Doufám, že nás Michelin svou hvězdou poctí už v příštím roce,“ uvedl Gilad Peled.
 

Netradiční spojení chutí


Na menu restaurace Bellevue se pod taktovkou Gilada Peleda nově objeví například kachní prsa s glazovanou červenou řepou a šafránovou čekankou, terina z kachních jater foie gras s jahodovou marmeládou a rebarborou či rizoto carnaroli z jeruzalémského artyčoku se sezonními houbami. Celé menu si prohlédněte na www.bellevuerestaurant.cz. Pražský podnik Bellevue najdete na Smetanově nábřeží u Vltavy.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč