Nový šéfkuchař restaurace Bellevue Gilad Peled dává přednost moderní francouzské kuchyni. Baví ho jednoduchá příprava a využití bylinek a koření. Nejraději vaří ze zeleniny, která má podle něj široké možnosti zpracování a spoustu barev, vůní a chutí. „Mám rád i bylinky či květy, se kterými si mohu na talíři vyhrát o trochu více než s rybou, masem nebo omáčkou,“ říká nový šéf pražského podniku. Svým uměním by rád restauraci pomohl k jednomu z nejvyšších gastronomických ocenění: „Doufám, že nás Michelin svou hvězdou poctí už v příštím roce,“ uvedl Gilad Peled.
Netradiční spojení chutí
Na menu restaurace Bellevue se pod taktovkou Gilada Peleda nově objeví například kachní prsa s glazovanou červenou řepou a šafránovou čekankou, terina z kachních jater foie gras s jahodovou marmeládou a rebarborou či rizoto carnaroli z jeruzalémského artyčoku se sezonními houbami. Celé menu si prohlédněte na www.bellevuerestaurant.cz. Pražský podnik Bellevue najdete na Smetanově nábřeží u Vltavy.