0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Další česká restaurace míří k michelinské hvězdě

Další česká restaurace míří k michelinské hvězdě
sdílet:
Restaurace Bellevue má nového šéfkuchaře. Gilad Peled, který se do svého nového pražského působiště přestěhoval z Tel Avivu, věří, že již brzy se svým týmem získá pro podnik michelinskou hvězdu.

Nový šéfkuchař restaurace Bellevue Gilad Peled dává přednost moderní francouzské kuchyni. Baví ho jednoduchá příprava a využití bylinek a koření. Nejraději vaří ze zeleniny, která má podle něj široké možnosti zpracování a spoustu barev, vůní a chutí. „Mám rád i bylinky či květy, se kterými si mohu na talíři vyhrát o trochu více než s rybou, masem nebo omáčkou,“ říká nový šéf pražského podniku. Svým uměním by rád restauraci pomohl k jednomu z nejvyšších gastronomických ocenění: „Doufám, že nás Michelin svou hvězdou poctí už v příštím roce,“ uvedl Gilad Peled.

Netradiční spojení chutí


Na menu restaurace Bellevue se pod taktovkou Gilada Peleda nově objeví například kachní prsa s glazovanou červenou řepou a šafránovou čekankou, terina z kachních jater foie gras s jahodovou marmeládou a rebarborou či rizoto carnaroli z jeruzalémského artyčoku se sezonními houbami. Celé menu si prohlédněte na www.bellevuerestaurant.cz. Pražský podnik Bellevue najdete na Smetanově nábřeží u Vltavy.





















Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč