Degustace luxusní čokolády a vín z Francie

Degustace luxusní čokolády a vín z Francie
sdílet:
Spojte dva labužnické fenomény v jeden - na degustačním večeru v pardubické vinotéce Nálada se vám společně představí francouzská vína a výjimečná čokoláda značky Michel Cluizel.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel má ve Francii dlouholetou tradici. Představuje firmu, pro kterou výroba čokolády začíná pečlivým výběrem těch nejlepších kakaových bobů. Její 65% hořká čokoláda z plantáže Mangaro představuje opravdový skvost, který ocenili i porotci v mezinárodních soutěžích. Chuť této čokolády hraje nejprve nasládlými medovými tóny, aby se poté na jazyku plně rozvinula do svěžích květů a nakyslých citrusů. Ačkoliv se jedná o hořkou čokoládu, její konzistence je velmi jemná, až krémová.

Tento a dalších šest čokoládových vzorků ochutnáte na chystaném degustačním večeru. Ochutnávku čokolády doplní sedm vybraných vín, původem také z Francie. Někteří lidé se domnívají, že víno a čokoláda spolu moc neladí, protože výrazná chuť čokolády přebije jemné nuance vína. Jiní jsou přesvědčeni, že by jen stěží našli lepší dvojici. Po degustačním večeru v pardubické vinotéce Nálada posoudíte sami, ke kterému názorovému proudu se přidáte vy.

Co: Degustace vín a čokolády
Kdy: 2. prosince 2010 od 19 hodin
Kde: vinný bar Nálada, Za Pasáží 1343, Pardubice
Za kolik: 390 Kč
Info: www.nalada.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit