0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Degustace luxusní čokolády a vín z Francie

Degustace luxusní čokolády a vín z Francie
sdílet:
Spojte dva labužnické fenomény v jeden - na degustačním večeru v pardubické vinotéce Nálada se vám společně představí francouzská vína a výjimečná čokoláda značky Michel Cluizel.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel má ve Francii dlouholetou tradici. Představuje firmu, pro kterou výroba čokolády začíná pečlivým výběrem těch nejlepších kakaových bobů. Její 65% hořká čokoláda z plantáže Mangaro představuje opravdový skvost, který ocenili i porotci v mezinárodních soutěžích. Chuť této čokolády hraje nejprve nasládlými medovými tóny, aby se poté na jazyku plně rozvinula do svěžích květů a nakyslých citrusů. Ačkoliv se jedná o hořkou čokoládu, její konzistence je velmi jemná, až krémová.

Tento a dalších šest čokoládových vzorků ochutnáte na chystaném degustačním večeru. Ochutnávku čokolády doplní sedm vybraných vín, původem také z Francie. Někteří lidé se domnívají, že víno a čokoláda spolu moc neladí, protože výrazná chuť čokolády přebije jemné nuance vína. Jiní jsou přesvědčeni, že by jen stěží našli lepší dvojici. Po degustačním večeru v pardubické vinotéce Nálada posoudíte sami, ke kterému názorovému proudu se přidáte vy.

Co: Degustace vín a čokolády
Kdy: 2. prosince 2010 od 19 hodin
Kde: vinný bar Nálada, Za Pasáží 1343, Pardubice
Za kolik: 390 Kč
Info: www.nalada.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit