O víkendu v Brně vrcholí gastronomické slavnosti Jídlo z blízka a Lenka Požárová v restauraci La Bouchée představí své farmářské menu.
V rámci brněnských kulinárních oslav Jídlo z blízka (více čtěte zde) pro vás Lenka Požárová, autorka oblíbených kuchařek Což takhle dát si..., přichystala obědové menu. Podávat se bude v sobotu 11. června od 12 hodin v restauraci La Bouchée. Lenka uvaří z místních farmářských surovin. V tento den můžete také v La Bouchée ochutnat Lenčinu specialitu – dýňové máslo.
Menu zapálené kuchařky:
- Salát z mladé kedlubny a ředkviček s citronovým dresinkem, zdobený pestem z ředkvičkových listů
- Bio hovězí rolky plněné domácí moravskou slaninou a chřestem, podávané se špenátovými listy z ekozahradnictví pana Weidenthalera, kozím sýrem z farmy Chrastavec a tymiánovo-dýňovosemínkovým máslem
- Tvarohovo-smetanové nočky v omáčce z biojahod ovoněných bazalkou
Více: www.labouchee.cz
Připravila Jana Kopřivová