17. 7. | Jak dělají víno v Hovoranech, máte možnost posoudit třetí
červencovou sobotu. Bude otevřeno dvacet místních sklepů, chybět nebude
pohoštění a cimbálová muzika.
Co: Otevřené sklepy Kdy: 17. 7. 2010 od 11 hodin Kde: Hovorany Info:www.vinozhovoran.cz
Jestli existuje jídlo, které je pro mnohé synonymem dokonalosti a shodnou se na něm malí i velcí, je to pečené kuře. V jednoduchosti je krása, zde platí dvojnásob. Ale zároveň by bylo naivní domnívat se, že na pečeném kuřeti nelze nic...
I obyčejná bageta se může proměnit v luxusní zážitek – stačí ji správně naplnit! Ať už potřebujete rychlý oběd do práce, vydatnou svačinu na výlet, nebo večeři, která zasytí, máme pro vás osm neodolatelných kombinací. Od klasických řízečků...
Jaro nesměle klepe na dveře a vám se postupně mění i skladba jídelníčku, odlehčujete. A to je ideální chvíle připomenout si, že salát není jen příloha, do které zužitkujete zeleninu, kterou doma najdete. Mnoho salátů se proslavilo...
Vyvážený zdravý jídelníček a dostatek pravidelného pohybu jsou základní kameny zdravého životního stylu, ať už chcete zhubnout, nebo jste s váhou spokojení a chcete si ji udržet. A protože spolu jídlo a pohyb velmi souvisí, oslovili jsme...
Pamatujete si tu chuť dětství, kdy stačila jen trocha brambor, mouky, másla a vajíčko, aby vzniklo něco úžasného? Šlejšky – nenápadné, ale naprosto dokonalé. Plný talíř kousků bramborového těsta, obaleného v másle a posypaného mákem či...
V kuchyních chudobinců a vojenských kasáren se před více než dvěma sty lety poprvé vařila polévka, která nasytila tisíce hladových lidí. Její recept vytvořil Benjamin Thompson, pozdější hrabě z Rumfordu. Tento vynalézavý muž hledal způsob,...