0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Do Prahy se opět chystá Bohemian Carnevale

karneval
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Duhá polovina února bude již tradičně patřit barevnému rejdění a vybraným lahůdkám. Desítky akcí pro dospělé, děti, obyvatele Prahy i turisty, odbornou i širokou veřejnost, budou probíhat ve dnech 13. až 24.  února na mnoha místech především v historickém centru Prahy. Hlavním centrem karnevalu bude opět barokní Clam-Gallasův palác v Husově ulici.

„Program kulturně-společenského festivalu Bohemian Carnevale 2009 navazuje na osvědčené schéma z minulých ročníků, všechny jeho části budou prodchnuty tématem Miraculum, tedy motivem zázraku. Novinkou letošního ročníku Carnevale je rozšíření programu na dva víkendy,“ prozradila ředitelka festivalu Zlatuše J. Müller.

Nejvýraznější a hlavně nejviditelnější budou opět alegorické průvody masek v pražských ulicích zvané Divertimiento Furioso. Tak jako každý rok budou otevřeny všem, kteří mají odvahu, fantazii a touhu stát se součástí společenství masek. Příležitost stát kýmkoliv jiným budete mít při slavnostním Otevření městských bran v sobotu 14. 2., na velkém Triumphu masek 21. 2. na Staroměstském náměstí, a v neposlední řadě při závěrečném lampionovém Candelionu 24. 2. na Kampě.

Clam-Gallasův, ve kterém sídlí archiv Hlavního města Prahy, bude opravdovým festivalovým centrem. Najdete zde karnevalový Salon, Café Carnevale, Infocentrum, scénu Galacticos, na níž se kromě jiného odehraje například dětský karnevalový rej Amoretto, Crystal Ball, jež zprostředkuje setkání Mozarta s Casanovou či přehlídku umění kadeřnických mágů salonu Petry Měchurové na karnevalovém večeru Bellaria. Na své si přijdou také milovníci barokního divadla v rámci festivalu Theatrum.

My se ale nejvíce těšíme na kulinářskou část karnevalu – Cuisine D'Alchimiste. Vybrané pražské restaurace totiž budou po celou dobu karnevalu nabízet milovníkům dobrého jídla a pití nejrůznější degustační menu a zkrátka to nejlepší z masopustních delikates. Seznam restaurací, které se budou Bohemian Carnevale účastnit letos zatím není známý, pro inspiraci ale můžete nakouknout do seznamu z loňského roku.

Více na www.carnevale.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit