0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Farmářské trhy zahajují novou sezonu

Farmářské trhy zahajují novou sezonu
sdílet:
Nejhorší zima je snad za námi. Na jaro si ještě počkáme, i když farmářské trhy nám připomínají, že už je blízko. Zase budeme jíst hezky česky.

Méně zeleniny, více masa


Již od konce ledna si mohou Pražané opět užívat atmosféru trhů, které probíhají v historickém centru na náměstí Jiřího z Poděbrad. Před pár dny, 16. února, se poprvé otevřelo také tržiště u nábřeží Vltavy. Navštívili jsme trhy na Jiřáku a účast trhovců není tak velká, jako jsme zvyklí v teplejších měsících. Převažují stánky s masem, uzeninami, pečivem a sladkými laskominami. Vzhledem ke končící zimě je již velmi omezená nabídka zeleniny a ovoce, které ani nemůže být v mrazech prodáváno. Potěšila nás velká nabídka vajec od slepic z volného výběhu, mléčné výrobky, a hlavně neutuchající skvělá nálada zmrzlých trhovců. I přesto se ale ze všeho nejvíc těšíme na jaro a čerstvé bylinky, saláty a první zeleninu.

Trhy po celé republice


Novou sezonu zahajuje 9. března také Kulaťák. Farmářský trh na dejvickém Vítězném náměstí dá stejně jako v loňském roce prostor tradičním českým výrobkům a potravinám. Návštěvníci koupí například čerstvé šťávy pro očistu těla, domácí vejce či mléčné produkty z Biofarmy Držovice, ale také čerstvé těstoviny nebo výběrovou kávu od Doubleshotu.

S propukajícím jarem se pak trhy rozšíří i do dalších míst po celé České republice. Na trhy v Dolních Břežanech, v Praze Dolních Počernicích a Klánovicích si počkáme do dubna. A co vy? Kde se zásobujete českými produkty?

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit