0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Farmářské trhy zahajují novou sezonu

Farmářské trhy zahajují novou sezonu
sdílet:
Nejhorší zima je snad za námi. Na jaro si ještě počkáme, i když farmářské trhy nám připomínají, že už je blízko. Zase budeme jíst hezky česky.

Méně zeleniny, více masa


Již od konce ledna si mohou Pražané opět užívat atmosféru trhů, které probíhají v historickém centru na náměstí Jiřího z Poděbrad. Před pár dny, 16. února, se poprvé otevřelo také tržiště u nábřeží Vltavy. Navštívili jsme trhy na Jiřáku a účast trhovců není tak velká, jako jsme zvyklí v teplejších měsících. Převažují stánky s masem, uzeninami, pečivem a sladkými laskominami. Vzhledem ke končící zimě je již velmi omezená nabídka zeleniny a ovoce, které ani nemůže být v mrazech prodáváno. Potěšila nás velká nabídka vajec od slepic z volného výběhu, mléčné výrobky, a hlavně neutuchající skvělá nálada zmrzlých trhovců. I přesto se ale ze všeho nejvíc těšíme na jaro a čerstvé bylinky, saláty a první zeleninu.

Trhy po celé republice


Novou sezonu zahajuje 9. března také Kulaťák. Farmářský trh na dejvickém Vítězném náměstí dá stejně jako v loňském roce prostor tradičním českým výrobkům a potravinám. Návštěvníci koupí například čerstvé šťávy pro očistu těla, domácí vejce či mléčné produkty z Biofarmy Držovice, ale také čerstvé těstoviny nebo výběrovou kávu od Doubleshotu.

S propukajícím jarem se pak trhy rozšíří i do dalších míst po celé České republice. Na trhy v Dolních Břežanech, v Praze Dolních Počernicích a Klánovicích si počkáme do dubna. A co vy? Kde se zásobujete českými produkty?

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč