Méně zeleniny, více masa
Již od konce ledna si mohou Pražané opět užívat atmosféru trhů, které probíhají v historickém centru na náměstí Jiřího z Poděbrad. Před pár dny, 16. února, se poprvé otevřelo také tržiště u nábřeží Vltavy. Navštívili jsme trhy na Jiřáku a účast trhovců není tak velká, jako jsme zvyklí v teplejších měsících. Převažují stánky s masem, uzeninami, pečivem a sladkými laskominami. Vzhledem ke končící zimě je již velmi omezená nabídka zeleniny a ovoce, které ani nemůže být v mrazech prodáváno. Potěšila nás velká nabídka vajec od slepic z volného výběhu, mléčné výrobky, a hlavně neutuchající skvělá nálada zmrzlých trhovců. I přesto se ale ze všeho nejvíc těšíme na jaro a čerstvé bylinky, saláty a první zeleninu.
Trhy po celé republice
Novou sezonu zahajuje 9. března také Kulaťák. Farmářský trh na dejvickém Vítězném náměstí dá stejně jako v loňském roce prostor tradičním českým výrobkům a potravinám. Návštěvníci koupí například čerstvé šťávy pro očistu těla, domácí vejce či mléčné produkty z Biofarmy Držovice, ale také čerstvé těstoviny nebo výběrovou kávu od Doubleshotu.
S propukajícím jarem se pak trhy rozšíří i do dalších míst po celé České republice. Na trhy v Dolních Břežanech, v Praze Dolních Počernicích a Klánovicích si počkáme do dubna. A co vy? Kde se zásobujete českými produkty?