V pondělí 18. března 2013 odstartoval gastronomický festival Vůně jara, který potrvá do 14. dubna. Vybrané restaurace v těchto dnech nabídnou speciální velikonoční tříchodové menu z jarních surovin. Každý z festivalových podniků si vybral jedinečná jídla, která na běžném jídelním lístku nenajdete. Šéfkuchaři hostům připraví typické jarní a velikonoční pokrmy. Na talíři proto nebudou chybět nádivky z čerstvých kopřiv, mladý špenát, šťavnaté kuřecí, telecí a jehněčí maso nebo tradiční velikonoční beránek. Jídla nabitá energií a svěžími barvami představí i méně obvyklé restaurace jako žižkovská Secret of Raw, kde ochutnáte syrovou kuchyni, která si získává své příznivce i u nás. Více na www.vunejara.cz, kde si vyberete a rezervujete menu v podniku. Jídlo zaplatíte až na místě.
Seznam festivalových restaurací:
- Ambroisie (Praha)
- Bibita Nuova (Praha)
- Costa Praga (Praha)
- Felicita (Brandýs nad Labem)
- Grand Restaurant St. Tropéz (Praha)
- GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
- Chateau St. Havel (Praha)
- Mon Rouge Pif (Praha)
- Restaurant Galerie (Praha)
- Restaurace Rybárna (Pardubice)
- Secret of Raw (Praha)
- Sushi Point Dejvice (Praha)
- Tobiko (Praha)