Hradec Králové ožije oslavami chutí

Hradec Králové ožije oslavami chutí
sdílet:
V areálu Festivalparku v Hradci Králové se na přelomu dubna a května uskuteční druhý ročník Gurmán Festivalu, který se zaměřuje na všechny kulinářské labužníky a pivaře. Účastní se ho vyhlášené restaurace, jejich nejlepší kuchaři, pivovary a vinné sklepy.

Steaky i kynuté knedlíky


Přijďte letos od 30. dubna do 1. května na Gurmán Festival do areálu Festivalparku v Hradci Králové a zakousněte se do steaků a stehýnek od mistrů ČR v grilování nebo do kynutých knedlíků od studentů z hotelové školy. Bude zahájena chřestová sezona, zkusit štěstí budete moci v různých gastronomických soutěžích a nebude chybět barmanská a flair show. Seznam všech restaurací a pivovarů, které se festivalu zúčastní, najdete na www.gurmanfestival.cz.

Své kuchařské tipy a triky prozradí špičky české gastronomie. Nebude chybět Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk, Václav Frič ani Roman Paulus.

Místo konání


Festivalpark v Hradci Králové je areál bývalého vojenského letiště zkultivovaný stromy, keři, travnatými plochami i asfaltovými komunikacemi. Na pláni o rozloze 33 hektarů je možno zaparkovat 10 000 aut a účastníkům všech tří festivalových dnů bude zdarma poskytnut prostor ke stanování. Do Hradce je to hodinu cesty z Prahy a z Brna to zvládnete pod dvě hodiny.

Na loňském prvním ročníku festivalu se ukázalo více než 20 gastronomických zařízení, 25 pivovarů a i přes nepříznivé počasí dorazilo na 10 000 návštěvníků.

Finance


Od března do dubna lze zakoupit vstupenky v síti Eventim. Dvoudenní stojí 150 Kč a jednodenní 90 Kč. K dispozici budou ale také na místě, dvoudenní za 170 Kč a jednodenní za 100 Kč.

Festivalové platidlo se nazývá koruna gurmánská a ve směnárnách, kterých bude po areálu dostatek, si je budete moci vyměnit. 1 koruna gurmánská = 1 Kč. Bankovky budou v hodnotě 25 a 100 korun gurmánských.

Co: Gurmán Festival

Kdy: 30. dubna – 1. května 2011

Kde: Festivalpark Hradec Králové
Za kolik: 90–170 Kč

Info: www.gurmanfestival.cz

Připravila Lucie Perlíková
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit