Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hradec Králové ožije oslavami chutí

Hradec Králové ožije oslavami chutí
sdílet:
V areálu Festivalparku v Hradci Králové se na přelomu dubna a května uskuteční druhý ročník Gurmán Festivalu, který se zaměřuje na všechny kulinářské labužníky a pivaře. Účastní se ho vyhlášené restaurace, jejich nejlepší kuchaři, pivovary a vinné sklepy.

Steaky i kynuté knedlíky


Přijďte letos od 30. dubna do 1. května na Gurmán Festival do areálu Festivalparku v Hradci Králové a zakousněte se do steaků a stehýnek od mistrů ČR v grilování nebo do kynutých knedlíků od studentů z hotelové školy. Bude zahájena chřestová sezona, zkusit štěstí budete moci v různých gastronomických soutěžích a nebude chybět barmanská a flair show. Seznam všech restaurací a pivovarů, které se festivalu zúčastní, najdete na www.gurmanfestival.cz.

Své kuchařské tipy a triky prozradí špičky české gastronomie. Nebude chybět Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk, Václav Frič ani Roman Paulus.

 

 

Místo konání


Festivalpark v Hradci Králové je areál bývalého vojenského letiště zkultivovaný stromy, keři, travnatými plochami i asfaltovými komunikacemi. Na pláni o rozloze 33 hektarů je možno zaparkovat 10 000 aut a účastníkům všech tří festivalových dnů bude zdarma poskytnut prostor ke stanování. Do Hradce je to hodinu cesty z Prahy a z Brna to zvládnete pod dvě hodiny.

Na loňském prvním ročníku festivalu se ukázalo více než 20 gastronomických zařízení, 25 pivovarů a i přes nepříznivé počasí dorazilo na 10 000 návštěvníků.

 

 

 

 

Finance


Od března do dubna lze zakoupit vstupenky v síti Eventim. Dvoudenní stojí 150 Kč a jednodenní 90 Kč. K dispozici budou ale také na místě, dvoudenní za 170 Kč a jednodenní za 100 Kč.

Festivalové platidlo se nazývá koruna gurmánská a ve směnárnách, kterých bude po areálu dostatek, si je budete moci vyměnit. 1 koruna gurmánská = 1 Kč. Bankovky budou v hodnotě 25 a 100 korun gurmánských.

Co: Gurmán Festival

Kdy: 30. dubna – 1. května 2011

Kde: Festivalpark Hradec Králové
Za kolik: 90–170 Kč

Info: www.gurmanfestival.cz

 

 

 

 

Připravila Lucie Perlíková

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...