Na trhu jsme objevili zavařeniny, bez kterých si už svoji spižírnu nedokážeme představit. Hradecké delikatesy nabízejí ručně vyráběné čatní, džemy, salsy, pesta, sirupy či přesnídávky. Připravují také opravdovou specialitu – nakládaný česnek a sušená rajčata nakládaná v oleji, která nejsou dosolovaná. Krásně tak vynikne jejich přirozeně sladkokyselá chuť. Doporučujeme také bezový sirup, který je připravovaný zastudena, a uchovává si tak všechny hodnotné látky z pylu bezových květů. Nám moc chutnal v poháru s piškotem a mascarpone. Podobně můžete dezerty dochucovat i dalšími sirupy z ovoce a bylin. Dokonalá je kombinace jahod, malin a jitrocele.
Hradecké delikatesy nyní nabízejí na šedesát originálních zavařenin. I v budoucnu se máme na co těšit. Pan majitel nám na trhu prozradil, že chystají nové průhledné etikety a další dobroty. V Praze koupíte Hradecké delikatesy na farmářském tržišti Jiřák a třeba také v kamenné prodejně Fajnšmekr.
Tip redakce: Hradecká bylinková pesta jsou skvělá na rybu. Vezměte vykuchaného pstruha, potřete ho zvnějšku i zevnitř pestem (nám chutná bazalkové i z medvědího česneku), zakápněte olivovým olejem a upečte. S novými bramborami je to opravdová lahoda!