Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hygiena půl zdraví – i na party

Hygiena půl zdraví – i na party
sdílet:
I při hektické přípravě pohoštění pro hromadu hostů byste neměli zapomínat na základní kuchyňská pravidla. Především se držte staré dobré zásady používat jiné prkénko na syrové maso a jiné na zeleninu a ostatní potraviny!

Rady pro ten nejlepší steak:

  • Nejdříve se ujistěte, že je rošt opravdu čistý.
  • Nezapomeňte maso z lednice brzy vyndat, aby se stihlo ohřát na pokojovou teplotu.
  • Rozpálit gril musíte opravdu pořádně, aby se šťáva uzavřela v masu.
  • Otočit steak smíte opravdu jen jednou! Pak od něj (kromě případného dotykového testu) dejte ruce pryč až do doby, kdy bude upečený.

Jak na salát?

Bez salátu se žádná grilovačka neobejde. Mějte na paměti, že salát v celku vydrží déle než samotné listy (výjimku tvoří ty balené v ochranné atmosféře). Uchovávejte jej nemytý v plastovém sáčku v přihrádce na zeleninu – tam vám vydrží i čtyři dny. Ještě déle může vydržet, když ho do chladničky uložíte ve vzduchotěsné nádobě.

Jak zbavit rybu kůže

Z porcování ryb má spousta lidí strach. Pokud máte ostrý nůž, je to hračka! Rozpůlenou rybu nebo filet položte na kuchyňské prkénko kůží dolů. Pevně přidržujte užší konec ryby – půjde to snáze, když maso posypete špetkou soli – a ostrým dlouhým nožem nařízněte kus ryby tak, abyste dostali kůži od masa. Pak už odřezávejte. Nůž držte pokud možno vodorovně, v jedné rovině s masem, a už odkrojené maso druhou rukou jakoby odtahujte od kůže. Snažte se, abyste řez vedli co nejblíž kůži, ale dávejte při tom pozor, abyste ji neprořízli.

Jak skladovat otevřené víno?

Zbyly vám po večírku načaté lahve a přemýšlíte, co s nimi? Pamatujte si, že suchá bílá vína, růžová vína a lehká červená vína si uchovají chuť jen pár dní. Silnější červená vína tři až čtyři dny, sherry a portské několik týdnů. Otevřené lahve vždy skladujte na suchém a temném místě. Pokud vám přesto zbude, zamrazte ho na vaření.

Jak úhledně krájet dort

Pokud chcete mít dort či koláč krásný od prvního ukrojeného dílku, existuje snadná pomoc. Nakrojte zároveň vedle něj druhý. Pak se vám bez úhony podaří ,vyprostit‘ i první.

Jak dlouho grilovat rybu?

Chcete prolomit steakovou tradici, chystáte se grilovat rybu a bojíte se, aby byla pořádně propečená? Celé ryby grilujte celkem zhruba 20 až 30 minut, steaky ryb pak přibližně 6 až 12 minut.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč