Nová registrace Zapomenuté heslo

Hygiena půl zdraví – i na party

18. 5. 2009
Hygiena půl zdraví – i na party

Rady pro ten nejlepší steak:

  • Nejdříve se ujistěte, že je rošt opravdu čistý.
  • Nezapomeňte maso z lednice brzy vyndat, aby se stihlo ohřát na pokojovou teplotu.
  • Rozpálit gril musíte opravdu pořádně, aby se šťáva uzavřela v masu.
  • Otočit steak smíte opravdu jen jednou! Pak od něj (kromě případného dotykového testu) dejte ruce pryč až do doby, kdy bude upečený.

Jak na salát?

Bez salátu se žádná grilovačka neobejde. Mějte na paměti, že salát v celku vydrží déle než samotné listy (výjimku tvoří ty balené v ochranné atmosféře). Uchovávejte jej nemytý v plastovém sáčku v přihrádce na zeleninu – tam vám vydrží i čtyři dny. Ještě déle může vydržet, když ho do chladničky uložíte ve vzduchotěsné nádobě.

Jak zbavit rybu kůže

Z porcování ryb má spousta lidí strach. Pokud máte ostrý nůž, je to hračka! Rozpůlenou rybu nebo filet položte na kuchyňské prkénko kůží dolů. Pevně přidržujte užší konec ryby – půjde to snáze, když maso posypete špetkou soli – a ostrým dlouhým nožem nařízněte kus ryby tak, abyste dostali kůži od masa. Pak už odřezávejte. Nůž držte pokud možno vodorovně, v jedné rovině s masem, a už odkrojené maso druhou rukou jakoby odtahujte od kůže. Snažte se, abyste řez vedli co nejblíž kůži, ale dávejte při tom pozor, abyste ji neprořízli.

Jak skladovat otevřené víno?

Zbyly vám po večírku načaté lahve a přemýšlíte, co s nimi? Pamatujte si, že suchá bílá vína, růžová vína a lehká červená vína si uchovají chuť jen pár dní. Silnější červená vína tři až čtyři dny, sherry a portské několik týdnů. Otevřené lahve vždy skladujte na suchém a temném místě. Pokud vám přesto zbude, zamrazte ho na vaření.

Jak úhledně krájet dort

Pokud chcete mít dort či koláč krásný od prvního ukrojeného dílku, existuje snadná pomoc. Nakrojte zároveň vedle něj druhý. Pak se vám bez úhony podaří ,vyprostit‘ i první.

Jak dlouho grilovat rybu?

Chcete prolomit steakovou tradici, chystáte se grilovat rybu a bojíte se, aby byla pořádně propečená? Celé ryby grilujte celkem zhruba 20 až 30 minut, steaky ryb pak přibližně 6 až 12 minut.

    • Gril Rohnson R-2114
    • 559 Kč 699 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Hebe Cosmetics Glowing Body Lotion rozjasňující tělový balzám, 150 ml
    • 125 Kč 179 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Gril ETA Vital 1162 90000
    • 1039 Kč 1299 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Bielenda SupremeLab ochranný hydratační a vyživující elixír s komplexem NMF, 50 ml
    • 328 Kč 469 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Resibo Sun Resibo Sun lehký krém na obličej a tělo SPF50
    • 249 Kč 360 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Freezy 1578 90000
    • 6399 Kč 7999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-250
    • 1279 Kč 1599 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Ochlazovač vzduchu ETA Frost 2568 90000
    • 1759 Kč 2199 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Fresco 0578 90000
    • 5599 Kč 6999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Pákový kávovar SAGE BES875BSS
    • 12472 Kč 15590 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Zmrzlinovač Ariete Party Time Ice Cream ART 643
    • 1199 Kč 1599 Kč
    • -25 %
    • Koupit
    • Ventilátor sloupový Rohnson R-8110 EcoFlow
    • 2399 Kč 2999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Nacomi Next Level vitamín c 15% 30 ml
    • 139 Kč 199 Kč
    • -30 %
    • Koupit
    • Apis PICK’N’MIX termoregulační sprej na vlasy SPF15, 150 ml
    • 230 Kč 329 Kč
    • -30 %
    • Koupit