Každoročně skončí v nemocnicích s těžkými popáleninami několik desítek
lidí, kteří se snažili podpálit zahradní gril pomocí alkoholu či
benzinu. Jak rozpálit gril bezpečně?
Historie stolování je plná překvapení, elegance i tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů. Jak vypadaly první hostiny před tisíci lety? Co jedli a jak stolovali lidé ve starověké Mezopotámii, Číně nebo Evropě? Vydejte se s námi na...
Kokosové chipsy jsou ideální zdravá pochoutka na večerní mlsání, když vás honí mlsná. Ale skvěle se hodí i do jogurtů jako svačina, do domácí granoly, při pečení na ozvláštnění klasických dezertů nebo jen tak na zobání, když jdete na výlet...
Pardubická kavárna Dobrý kafe si prošla radikální proměnou. Z původního útulného cihlového domečku mezi paneláky v Polabinách se přestěhovala na nejlukrativnější adresu ve městě – přímo pod Zelenou bránu. A spolu s novým místem přišla...
Chcete na jaře odlehčit, omezit konzumaci masa a naopak zvýšit obsah bílkovin ve vašem jídelníčku? Odpovědí jsou luštěniny! A pojďme si jednou pro vždy říct, že z nich jde vařit velmi pestře a zajímavě, není třeba se jich bát. Foodblogerka...
Představte si jemné zlatavé nitě, které se při pečení promění v křupavou delikatesu, doslova obepínající sladké i slané náplně. Těsto kataifi, známé také jako kadayif, je skrytým pokladem středomořské a blízkovýchodní kuchyně, který najde...
Jen se na tu krásu podívejte! Také už cítíte závan jara? Pestrobarevné pokrmy vypadají nejen lákavě na talíři, ale obsahují i rozmanité mikroživiny, které tělo po zimě potřebuje. Tento víkend si proto uvařte menu, které hraje všemi barvami ...