0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se slaví v zahraničí?

Jak se slaví v zahraničí?
sdílet:
Jak to možná bude vypadat, pokud si vás vaši zahraniční přátelé pozvou domů, abyste si s nimi vyhodili z kopýtka?

Amerika

Američané zbožňují grilování a většina z nich považuje ‚barbecue‘ za typicky americké jídlo. Takže pokud jste pozvaní na party a počasí to umožňuje, určitě se bude grilovat. Jedničkou je vepřové – Američané si potrpí především na steaky a žebírka. Nepohrdnou ale ani hovězím nebo kuřecími křidélky. K masu si dávají salát coleslaw, fazole a samozřejmě hranolky. Na party nebude chybět pivo, které je však většinou slabší, než jsme zvyklí. Nezapomeňte se zeptat, máte-li něco donést. Na některých gardenparty totiž bývá zvykem, že každý z pozvaných hostů donese něco k snědku. A není větší trapas než přijít s prázdnou.

Německo

Pokud jste pozvaní na domácí party v Německu, je slušností sebou kromě pití vzít i nějaké to jídlo. Organizátorům se většinou nechce příliš vyvářet, takže na stole najdete hlavně brambůrky, olivy, zeleninový salát a samozřejmě gumové medvídky (Němci je milují). Nabídka občerstvení se různí podle toho, nakolik jsou známí majitele (či majitelé sami) schopni něco uvařit a vzít to s sebou. Pivo je nezbytností, většinou se kupuje soudek.

Rusko

V Rusku vás na večírku čeká nespoutané veselí a hlavně spousta tvrdého alkoholu, který stejně nakonec dojde a bude se muset jít dokoupit. Co ale nedojde, je jídlo, hosté si je dokonce často odnášejí jako výslužku. Většinou nechybějí osvědčené lahůdky ruské kuchyně jako pelměně (plněné těstoviny), pirožky (plněné taštičky), bliny (lívance) a zakuski (nakládaná zelenina či houby).

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit