Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat správnou kytici?

Jak vybrat správnou kytici?
sdílet:
K oslavám patří nejen vybrané jídlo, kvalitní pití a originální dárky, ale také květiny. Jak vybrat ty nejlepší?

Pro manželku

Většina českých mužů svým drahým kupuje rudé růže. Není divu, byly oblíbené už ve starém Egyptě a Římě a vývojově patří mezi nejstarší rostliny. Je pravda, že ženy růže milují, chybu ale neuděláte ani se sezonními jarními květy či orchidejemi. Pokud víte, že si vaše drahá polovička potrpí na narcisky či frézie, neexperimentujte a kupte jí její oblíbený druh.

Rozhodně se ale vyhněte příliš přeplácaným pugétům – odborníci se  shodují, že u kytic méně znamená více a není třeba kombinovat nekombinovatelné. V každém případě nezapomeňte kytici doplnit obálkou s osobním vzkazem, aby to nevypadalo, že nákup květin je jen nutná povinnost…

Pro manžela

Rovnoprávnost se hlásí i na trhu s květinami – květinový dárek pro ‚silnější‘ pohlaví již dávno není považován za pošetilou zženštilost. Pro muže květináři většinou doporučují kytici z pestrých polních květů, tulipánů či z exotických rostlin. Pokud máte pocit, že váš partner živé květiny neocení, můžete ho obdarovat kyticí z uzenek či doutníkovým nebo pivním pugétem. Rozhodně ale nekupujte květinu v květináči!

Pro šéfa

Pokud chystáte květinové překvapení pro šéfa, vybírejte mezi okázalejšími pugéty. Kytice polního kvítí tady opravdu není na místě, pro nadřízené se hodí pugét impozantnějších rozměrů, a proto vybírejte především z květin s dlouhými stonky jako lilie, či z exotických druhů jako bambus.

Pravidla výběru

Jestli chcete, aby se obdarovaný z kytice těšil několik dní či týden, dejte si pozor, aby okvětní plátky byly pevné, ne povadlé či dokonce částečně opadané. Také stonek by měl být pěkně pevný. Pokud květiny nepůsobí čerstvě, ruce pryč. Pro nákup kvalitní kytice se vyplatí navštívit květinářství, kde mají květiny tu nejlepší péči. V obchodě, kde se kromě pugétů prodávají suvenýry či potraviny, většinou příliš velké terno neuděláte.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín