Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké jsou rozdíly mezi klasickým a Zepter vařením?

AD
šéfkuchař vaření
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Přečtěte si nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při vaření a pečení! 

Klasický způsob

Vaření

Při klasickém způsobu vaříme ve vodě. Voda přitom rozpouští výživné látky v potravinách a vstřebává je. Typickým příkladem je příprava čaje nebo polévky. Když vaříme lístky z čaje, voda absorbuje cenné látky, které pak pijeme. Když vaříme jídlo ve vodě a potom ji vylijeme, vyléváme i vitaminy a minerály a ostatní cenné látky, které se v průběhu přípravy dostaly do vody.

Pečení

Stravu pečeme na tuku, abychom neponičili pánev a aby se jídlo nepřipálilo. Sice tak chráníme pánev, ale ohrožujeme své zdraví! Vědecky bylo prokázáno, že tuk se při opakovaném ohřívání stává zdraví škodlivým, a proto by se neměl znovu používat. Pokud přesto chcete používat olej, doporučuje se jídlo nejdříve tepelně zpracovat a potom přidat olej.

Vaření v nádobí Zepter

Vaření

V nádobí Zepter nevaříme jídlo ve vodě, ale v páře, takže si potraviny uchovají vitaminy, minerály a téměř všechny výživné látky. Neztrácejí svou barvu ani složení a zůstanou v nich uchovány všechny biologické hodnoty.

Pečení
pekáč Zepter

V nádobí Zepter je možné péci bez přidávání tuku. Maso obsahuje tuky, a peče se tak ve vlastní šťávě. Doba přípravy je mnohem kratší než při klasickém způsobu pečení. Maso se méně vysušuje a úspory potravin jsou značné. Naše zdraví není ohroženo, neboť se při tomto způsobu nepoužívá olej, který by se přepaloval. Protože k přípravě pokrmu není použit tuk, není v jídle přebytek kalorií, a proto ani nehrozí riziko zvýšené hladiny cholesterolu v krvi.

Jak je možné, že jídlo lze v nádobí Zepter připravit bez tuku a bez vody?
hrnce Zepter

Nádobí má speciální konstrukci a akutermické kontaktní dno, které rovnoměrně rozvádí teplo po celé své ploše. Pokrm je vystaven působení stejné teploty po celém svém povrchu. Maso velmi rychle zatáhne póry, opeče se a po zaklopení nádoby poklicí se pak již připravuje ve vlastní šťávě. Druhou důležitou věcí je konstrukce poklice, která velmi dobře těsní a vytvoří parní lázeň uvnitř nádoby. Poklice je vybavena i termokontrolem pro snadnou kontrolu teploty. Velký význam má také to, že při úpravě potravin v nádobí Zepter není nutné přidávat sůl, protože si potraviny zachovají maximum přirozené chuti.

Kombinace cirkulace páry a kompatibilních nádob umožňuje vaření v několika vrstvách, v tzv. varném sloupci. Příprava jídla je tak rychlejší a ekonomičtější. Poklice varných nádob jsou speciálně navrženy tak, aby se v jejich středu hromadila pára, která poté zkondenzuje a odkapává dolů na dno nádoby. Speciální úprava okraje poklice zajišťuje dokonalé těsnění, a brání tím úniku cenných živin z připravovaných pokrmů. Důležitým prvkem nádob jsou rovněž jejich úchyty, které zůstávají stále studené. Umožňují tak bezpečnou manipulaci s horkými nádobami. Ucha jsou odolná vůči vysokým teplotám a lze je umývat v myčce nebo používat v troubě vyhřáté až na 225 ºC. Zároveň slouží jako ideální odkládací místo na poklici.

Integrovaný systém Zepter se skládá z nádobí na vaření, misek, servírovacích mís, cedníků, struhadel a košíků, které lze vzájemně optimálně kombinovat. Nádobí Zepter je ekonomické, inteligentní – zkrátka dokonalé!

logo Zepter

Více informací o výrobcích Zepter na  www.zepter.cz, nebo na tel. 311 331 888
Rádi soutěžíte? Pak neváhejte a hrajte o nádobí Zepter, automobil SEAT Altea XL, zájezd do Barcelony a Zepter ceny za 1 milion! Více na www.zepterhra.cz
Zepter hra

Propagace značky Zepter.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč