Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké jsou rozdíly mezi klasickým a Zepter vařením?

AD
šéfkuchař vaření
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Přečtěte si nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při vaření a pečení! 

Klasický způsob

Vaření

Při klasickém způsobu vaříme ve vodě. Voda přitom rozpouští výživné látky v potravinách a vstřebává je. Typickým příkladem je příprava čaje nebo polévky. Když vaříme lístky z čaje, voda absorbuje cenné látky, které pak pijeme. Když vaříme jídlo ve vodě a potom ji vylijeme, vyléváme i vitaminy a minerály a ostatní cenné látky, které se v průběhu přípravy dostaly do vody.

Pečení

Stravu pečeme na tuku, abychom neponičili pánev a aby se jídlo nepřipálilo. Sice tak chráníme pánev, ale ohrožujeme své zdraví! Vědecky bylo prokázáno, že tuk se při opakovaném ohřívání stává zdraví škodlivým, a proto by se neměl znovu používat. Pokud přesto chcete používat olej, doporučuje se jídlo nejdříve tepelně zpracovat a potom přidat olej.

Vaření v nádobí Zepter

Vaření

V nádobí Zepter nevaříme jídlo ve vodě, ale v páře, takže si potraviny uchovají vitaminy, minerály a téměř všechny výživné látky. Neztrácejí svou barvu ani složení a zůstanou v nich uchovány všechny biologické hodnoty.

Pečení
pekáč Zepter

V nádobí Zepter je možné péci bez přidávání tuku. Maso obsahuje tuky, a peče se tak ve vlastní šťávě. Doba přípravy je mnohem kratší než při klasickém způsobu pečení. Maso se méně vysušuje a úspory potravin jsou značné. Naše zdraví není ohroženo, neboť se při tomto způsobu nepoužívá olej, který by se přepaloval. Protože k přípravě pokrmu není použit tuk, není v jídle přebytek kalorií, a proto ani nehrozí riziko zvýšené hladiny cholesterolu v krvi.

Jak je možné, že jídlo lze v nádobí Zepter připravit bez tuku a bez vody?
hrnce Zepter

Nádobí má speciální konstrukci a akutermické kontaktní dno, které rovnoměrně rozvádí teplo po celé své ploše. Pokrm je vystaven působení stejné teploty po celém svém povrchu. Maso velmi rychle zatáhne póry, opeče se a po zaklopení nádoby poklicí se pak již připravuje ve vlastní šťávě. Druhou důležitou věcí je konstrukce poklice, která velmi dobře těsní a vytvoří parní lázeň uvnitř nádoby. Poklice je vybavena i termokontrolem pro snadnou kontrolu teploty. Velký význam má také to, že při úpravě potravin v nádobí Zepter není nutné přidávat sůl, protože si potraviny zachovají maximum přirozené chuti.

Kombinace cirkulace páry a kompatibilních nádob umožňuje vaření v několika vrstvách, v tzv. varném sloupci. Příprava jídla je tak rychlejší a ekonomičtější. Poklice varných nádob jsou speciálně navrženy tak, aby se v jejich středu hromadila pára, která poté zkondenzuje a odkapává dolů na dno nádoby. Speciální úprava okraje poklice zajišťuje dokonalé těsnění, a brání tím úniku cenných živin z připravovaných pokrmů. Důležitým prvkem nádob jsou rovněž jejich úchyty, které zůstávají stále studené. Umožňují tak bezpečnou manipulaci s horkými nádobami. Ucha jsou odolná vůči vysokým teplotám a lze je umývat v myčce nebo používat v troubě vyhřáté až na 225 ºC. Zároveň slouží jako ideální odkládací místo na poklici.

Integrovaný systém Zepter se skládá z nádobí na vaření, misek, servírovacích mís, cedníků, struhadel a košíků, které lze vzájemně optimálně kombinovat. Nádobí Zepter je ekonomické, inteligentní – zkrátka dokonalé!

logo Zepter

Více informací o výrobcích Zepter na  www.zepter.cz, nebo na tel. 311 331 888
Rádi soutěžíte? Pak neváhejte a hrajte o nádobí Zepter, automobil SEAT Altea XL, zájezd do Barcelony a Zepter ceny za 1 milion! Více na www.zepterhra.cz
Zepter hra

Propagace značky Zepter.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín