Jídlo a Apetit na Prague Food Festivalu

Jídlo a Apetit na Prague Food Festivalu
sdílet:
Ani letos nemohl na gurmánském svátku jídla chybět stánek Apetitu, ve kterém pro vás byla připravena nevšední kulinářská dobrodružství.

Seznámit se s celou naší redakcí a vidět nás v akci na workshopech jste mohli každý festivalový den od pátku 24. do neděle 26. května. Studené deštivé počasí nás pěkně vypeklo. Původně jsme ve stánku Apetitu na Piknikové louce chtěli nabízet geniální domácí citronádu k osvěžení. Nakonec jsme vás ale museli zahřívat horkým nápojem, abyste chladné počasí přestáli bez nemoci a s dobrou náladou. 

Fotokurz


Páteční odpoledne jsme strávili focením jídla. Ty nejlepší finty nám prozradil Lukáš Koňařík, který všechny zvědavé návštěvníky naučil, jak fotit jídlo na chytrý telefon nebo fotoaparát, aby se s ním mohli chlubit na webu či na Facebooku.

Suši


Sobotní odpoledne patřilo přípravě suši. Sušimistr Marek Hora účastníkům workshopů prozradil, jak suroviny vybrat a nakoupit, a pak už jen plnili, rolovali a hodovali pod širým nebem.

Cake pops


Prague Food festival jste s námi zakončili doslova sladce – nedělním zdobením cake pops s Hankou Rawlings, která předvedla jednoduché techniky přípravy sladkých dobrot na špejli. Nadšené z nich byly nejen děti, ale i dospělí.

Děkujeme všem, kteří za námi o víkendu na Prague Food Festival 2013 přišli. Moc rádi jsme se s vámi seznámili a těšíme se, až vás znovu potkáme na Apetit pikniku v sobotu 22. června.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit