Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu na večeři?

Kam o víkendu na večeři?
sdílet:
V rámci Grand Restaurant Festivalu procestujete na talířích celý svět. Ať už se rozhodnete pro prosluněnou Itálii, žhavé Mexiko, nebo sofistikovanou Francii. I tento víkend restaurace po celé republice nabízejí originální a chutná menu. Představujeme vám oblíbený výběr naší redakce.

Lanýže v Praze


V italském podniku nemusíte ochutnat jen pizzu. V pražské restauraci VinodiVino podávají autentické italské lanýžové menu. Zakousnout se můžete do vaječných tagliolini s výběrovým černým lanýžem a parmazánem. Sladkou tečkou na závěr bude semifreddo s lanýžovým medem. Rezervujte zde.

 

 

Labužnická moravská metropole


V brněnské restauraci Pavillon si šéfkuchař Jan Kaplan pro návštěvníky připravil unikátní menu. Nám se nejvíc líbí předkrm v podobě marinovaného sumce v ginu s okurkami, koprem a praženou rýží. Milovníky české kuchyně jistě potěší kančí variace s červenou rýží a švestkami. Ochutnat můžete i domácí chléb nebo čokoládové lanýže, a to zdarma jako pozornost restaurace. Rezervace tady.

 

 

 

 

Večeře pro princezny


Nejromantičtější prostředí nabízí pohádkový zámek Chateau Mcely. Šéfkuchař Jan Štěrba své festivalové menu vytvořil na základě inspirace aristokratickým rodem Thurn-Taxisů, který na zámku několik let žil. Hosté budou uvítáni bylinným nápojem Devatero kvítí Svatojiřského lesa, který byl vytvořen podle místní tradiční receptury. Po předkrmu, který představuje zmrzlina z kozího sýra s višňovým kompotem, následuje vepřový bok na divokém koření s přesbidlem. Na závěr si chuťové pohárky smlsnou na teplé čokoládové polévce s lanýži.

 

 

 

 

Gurmánský zážitek v Hradci Králové


restauraci Aquarium v Hradci Králové se s chody přesunete do Středomoří. Ve festivalovém menu ochutnáte grilované krevetky a pečeného lososa na pyré z brambor a wasabi nebo vepřovou panenku v bylinkové strouhance s batáty a fenyklem.

Napište nám na náš Facebook, jak se vám v restauracích líbilo! A nezapomeňte na soutěž pro gurmánské fotografy. Vyhrát můžete jeden den s redakcí časopisu Apetit.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč