Kam o víkendu na večeři?

sdílet:
V rámci Grand Restaurant Festivalu procestujete na talířích celý svět. Ať už se rozhodnete pro prosluněnou Itálii, žhavé Mexiko, nebo sofistikovanou Francii. I tento víkend restaurace po celé republice nabízejí originální a chutná menu. Představujeme vám oblíbený výběr naší redakce.

Lanýže v Praze


V italském podniku nemusíte ochutnat jen pizzu. V pražské restauraci VinodiVino podávají autentické italské lanýžové menu. Zakousnout se můžete do vaječných tagliolini s výběrovým černým lanýžem a parmazánem. Sladkou tečkou na závěr bude semifreddo s lanýžovým medem. Rezervujte zde.

 

 

Labužnická moravská metropole


V brněnské restauraci Pavillon si šéfkuchař Jan Kaplan pro návštěvníky připravil unikátní menu. Nám se nejvíc líbí předkrm v podobě marinovaného sumce v ginu s okurkami, koprem a praženou rýží. Milovníky české kuchyně jistě potěší kančí variace s červenou rýží a švestkami. Ochutnat můžete i domácí chléb nebo čokoládové lanýže, a to zdarma jako pozornost restaurace. Rezervace tady.

 

 

 

 

Večeře pro princezny


Nejromantičtější prostředí nabízí pohádkový zámek Chateau Mcely. Šéfkuchař Jan Štěrba své festivalové menu vytvořil na základě inspirace aristokratickým rodem Thurn-Taxisů, který na zámku několik let žil. Hosté budou uvítáni bylinným nápojem Devatero kvítí Svatojiřského lesa, který byl vytvořen podle místní tradiční receptury. Po předkrmu, který představuje zmrzlina z kozího sýra s višňovým kompotem, následuje vepřový bok na divokém koření s přesbidlem. Na závěr si chuťové pohárky smlsnou na teplé čokoládové polévce s lanýži.

 

 

 

 

Gurmánský zážitek v Hradci Králové


restauraci Aquarium v Hradci Králové se s chody přesunete do Středomoří. Ve festivalovém menu ochutnáte grilované krevetky a pečeného lososa na pyré z brambor a wasabi nebo vepřovou panenku v bylinkové strouhance s batáty a fenyklem.

Napište nám na náš Facebook, jak se vám v restauracích líbilo! A nezapomeňte na soutěž pro gurmánské fotografy. Vyhrát můžete jeden den s redakcí časopisu Apetit.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit