Soutěž o Nejlepší konzumní chléb vyhrál chléb pekárny Merkur z Písku.
Nejlepší řemeslný chléb
V kategorii Nejlepší řemeslný chléb, který je vyráběn s vyšším podílem ruční práce, zvítězil bochník od firmy Beas Lično z Královéhradecka. Celkem se do soutěže přihlásilo 52 chlebů.
Sedm porotců hodnotilo u každého chlebu vzhled, tvar, objem, kůrku, barvu, vůni, střídky a chuť.
Pekaři a cukráři podporují Slow Food
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR, který soutěž pořádá, začíná v poslední době spolupracovat s organizací Slow Food. Ta klade důraz na domácí odrůdy plodin a lety ověřené recepty našich babiček. Svaz se také snaží vyjednávat s obchodními řetězci, aby do jejich prodejen dodávali pečivo místní výrobci.