Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdo peče nejlepší chleba?

Kdo peče nejlepší chleba?
sdílet:
Soutěž o Nejlepší konzumní chléb vyhrál chléb pekárny Merkur z Písku.

Nejlepší řemeslný chléb


V kategorii Nejlepší řemeslný chléb, který je vyráběn s vyšším podílem ruční práce, zvítězil bochník od firmy Beas Lično z Královéhradecka. Celkem se do soutěže přihlásilo 52 chlebů.


Sedm porotců hodnotilo u každého chlebu vzhled, tvar, objem, kůrku, barvu, vůni, střídky a chuť.

 

 

Pekaři a cukráři podporují Slow Food


Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR, který soutěž pořádá, začíná v poslední době spolupracovat s organizací Slow Food. Ta klade důraz na domácí odrůdy plodin a lety ověřené recepty našich babiček. Svaz se také snaží vyjednávat s obchodními řetězci, aby do jejich prodejen dodávali pečivo místní výrobci.

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín