Připadá vám příprava kynutého těsta komplikovaná? Nasajte fígly profíků. Na kurzu vaření se naučíte připravit snadné kynuté těsto, ze kterého pak upečete spoustu sladkých i slaných dobrot.
Šéfkuchař Michal Nikodem slibuje, že vám představí kynuté těsto, které vždy nakyne a bude chuťově vyladěné. Z něj pak hravě upečete koláče, buchty nebo třeba pirohy plněné masem, zelím a hřiby. Lahůdka! Těsto můžete nechat kynout také v lednici a syrové výrobky z něj dokonce zamrazit a upéct, až vás bude honit mlsná nebo přijde nečekaná návštěva. Michal Nikodem s vámi uvaří také domácí hrušková povidla a vyzkoušíte si přípravu náplní do těsta – jablkovou, makovou nebo třeba masovou. Co si vlastnoručně připravíte, to si také sníte:
- Buchty plněné domácími povidly
- Koláče s tvarohem, mákem a povidly, sypané mandlovou drobenkou
- Jablkové taštičky
- Pečené a smažené pirohy plněné masem
- Pečené a smažené pirohy plněné zelím a hřiby
Kurz Buchty, koláče a pirohy se koná 2. června 2013 v kuchařském studiu OlaKala. Více na www.olakala.cz