0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kurz vaření Buchty, koláče a pirohy v OlaKala

Kurz vaření Buchty, koláče a pirohy v OlaKala
sdílet:
Připadá vám příprava kynutého těsta komplikovaná? Nasajte fígly profíků. Na kurzu vaření se naučíte připravit snadné kynuté těsto, ze kterého pak upečete spoustu sladkých i slaných dobrot.

Šéfkuchař Michal Nikodem slibuje, že vám představí kynuté těsto, které vždy nakyne a bude chuťově vyladěné. Z něj pak hravě upečete koláče, buchty nebo třeba pirohy plněné masem, zelím a hřiby. Lahůdka! Těsto můžete nechat kynout také v lednici a syrové výrobky z něj dokonce zamrazit a upéct, až vás bude honit mlsná nebo přijde nečekaná návštěva. Michal Nikodem s vámi uvaří také domácí hrušková povidla a vyzkoušíte si přípravu náplní do těsta – jablkovou, makovou nebo třeba masovou. Co si vlastnoručně připravíte, to si také sníte:

  • Buchty plněné domácími povidly
  • Koláče s tvarohem, mákem a povidly, sypané mandlovou drobenkou
  • Jablkové taštičky
  • Pečené a smažené pirohy plněné masem
  • Pečené a smažené pirohy plněné zelím a hřiby

Kurz Buchty, koláče a pirohy se koná 2. června 2013 v kuchařském studiu OlaKala. Více na www.olakala.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit