0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Matthias Giroud pro Buddha Bar Restaurant

Matthias Giroud
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Vypravte se za barmanským úměním do Buddha Bar Restaurantu. Od úterý 23.2.2016 do neděle 28.2. 2016 máte jedinečnou příležitost při návštěvě pražského Buddha Bar Restaurantu (Jakubská 8, Praha 1) obdivovat barmanské umění Pařížana Matthiase Girouda.

K míchaným nápojům měl Matthias blízko od dětství, kdy vyrůstal na Guaeloupe, francouzském ostrově v Karibiku. Jeho otec byl barman a matka pracovala pro síť luxusních francouzských rezortů Club Med. Do mixologie se zamiloval během dospívání a na cestách měl možnost objevovat různé nové chutě a kombinace.

V 18 letech získal barmanský diplom a v roce 1997 strávil závěrečnou stáž u Barfly, prvního konceptu restaurací George V Eatertainment, který založil Raymondem Visanem. Ve skupině už navždy zůstal a brzy byl jmenován šéfem barmanů všech jejich francouzských poboček: Bound, Buddha‐Bar, Barrio Latino a Barloc.

Díky neustálému hledání nových vjemů rostl Matthiasův úspěch, a tak se brzy stal šéfem všech Bar & Restaurant konceptů po celém světě, se stálým působením v Buddha-Bar Paris. Jeho know-how a zvědavost mu umožňují vytvářet a přizpůsobovat koktejly na míru. Výsledkem jsou unikátní signature drinky pro každé místo, které navštíví.

V pražském Buddha Bar Restaurantu Matthias každý večer představí nové koktejly, které si připravil speciálně pro Prahu - s vlastní recepturou a se speciálním způsobem podávání.

Nabízet se budou tyto drinky:

  • Fashion Fresh (nealkoholický koktejl) z kategorie Fashion nature by Buddha bar na bázi čerstvých džusů z jablka, řepy, manga a rebarborové marmelády s kapkou yuzu (japonský citrus) a zázvoru.
  • Purple Mount na bázi vodky ochucené bylinkou damiana z Jižní Ameriky, která je proslulá svojí afrodiziakální sílou, a džusu z červeného ovoce (malina, jahoda, rybíz apod.), zakončený pěnou s růží a červené řepy
  • Fly and Sweet je z kategorie Smoke in the Wood by Buddha bar, ve které se drinky zauzují nebo různě zakuřují. Tento koktejl je z japonské whisky, Umeshu (japonské švestkové víno), červeného vermutu a je zakouřený dřevem z třešně.
  • Street White Angel byl vybrán z kategorie Street Art Collection 20 years anniversary by Buddha bar, do které jsou zařazeny nejlepší koktejly k 20. výročí Buddha baru. Street White Angel je na bázi rumu ochuceného levandulovým esenciálním olejem a mixu džusů z brusinek, maracuji, limetky a malin a se sirupem z ibišku a zázvoru.

koktejl

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit