Po Alcronu a La Degustation se raduje z nejprestižnějšího gastronomického ocenění i restaurace Field. Michelinskou hvězdu získala v rekordním čase, necelý rok a půl od svého otevření.
Michelinští inspektoři ocenili osobitý přístup šéfkuchaře Radka Kašpárka a jeho týmu. “Když jsem Field před rokem a půl otvíral, měl jsem dvě vidiny, jedna mě strašila a druhá těšila. Ta první byla, že zavřeme a zklamu lidi, kteří ve mě vložili důvěru. Ta druhá byla optimističtější: že první rok překonáme a bude se dařit. Ale že po roce dostaneme hvězdu od Michelina, mě nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech,” říká šéfkuchař Radek Kašpárek a dodává: “Děkuji všem kolegům, zaměstnancům, dodavatelům - a hlavně hostům!“
Koncept Fieldu Free Range Dining spojuje tvořivost a originalitu jak v úpravách jídel, tak při jejich servírování. Kašpárek ve Fieldu klade důraz na sezónní, lokální suroviny typické pro českou kuchyni, které připravuje v moderním pojetí. Nebojí se kombinovat běžné suroviny s těmi nejluxusnějšími, jeho inspirací je příroda ve své nejčistší podobě, pozapomenuté suroviny českých luhů a hájů a také moderní skandinávská kuchyně.
Vyhlášení průvodce Michelin je mimořádně důležitou událostí gastronomického světa. Inspektoři průvodce hodnotí restaurace inkognito a na základě osobních návštěv. Aktualizované vydání pro rok 2016 zvěřejnila společnost ve středu 9. března.
Kromě hvězd uděluje michelinský průvodce i další významné ocenění – Bib Gourmand. To označuje místa s nejlepším poměrem kvalita:cena, tj. vynikající jídlo za přístupné ceny. I tuto cenu si letos nově odnesl jeden český zástupce a tím je Maso a kobliha. Šéfkuchař Paul Day už tedy vede dva podniky honosící se tímto oceněním, tím druhým je jeho restaurace Sansho.
Michelinské hvězdy:
- Alcron pod vedením Romana Pauluse
- La Degustation pod vedením Oldřicha Sahajdáka
- Field pod vedením Radka Kašpárka
Bib Gourmand:
- Aureole
- Divinis
- Maso a kobliha
- Na Kopci
- Sansho
- SaSaZu
Všem oceněným k tomuto životnímu úspěchu moc gratulujeme!