0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Michelinský průvodce rozdal své prestižní hvězdy.

Michelinský průvodce rozdal své prestižní hvězdy.
sdílet:
Michelinské hvězdy za rok 2016 byly rozděleny a Česká republika se může radovat hned ze tří!

Po Alcronu a La Degustation se raduje z nejprestižnějšího gastronomického ocenění i restaurace Field. Michelinskou hvězdu získala v rekordním čase, necelý rok a půl od svého otevření.

Michelinští inspektoři ocenili osobitý přístup šéfkuchaře Radka Kašpárka a jeho týmu. “Když jsem Field před rokem a půl otvíral, měl jsem dvě vidiny, jedna mě strašila a druhá těšila. Ta první byla, že zavřeme a zklamu lidi, kteří ve mě vložili důvěru. Ta druhá byla optimističtější: že první rok překonáme a bude se dařit. Ale že po roce dostaneme hvězdu od Michelina, mě nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech,” říká šéfkuchař Radek Kašpárek a dodává: “Děkuji všem kolegům, zaměstnancům, dodavatelům - a hlavně hostům!“

Koncept Fieldu Free Range Dining spojuje tvořivost a originalitu jak v úpravách jídel, tak při jejich servírování. Kašpárek ve Fieldu klade důraz na sezónní, lokální suroviny typické pro českou kuchyni, které připravuje v moderním pojetí. Nebojí se kombinovat běžné suroviny s těmi nejluxusnějšími, jeho inspirací je příroda ve své nejčistší podobě, pozapomenuté suroviny českých luhů a hájů a také moderní skandinávská kuchyně.

Vyhlášení průvodce Michelin je mimořádně důležitou událostí gastronomického světa. Inspektoři průvodce hodnotí restaurace inkognito a na základě osobních návštěv. Aktualizované vydání pro rok 2016 zvěřejnila společnost ve středu 9. března.

Kromě hvězd uděluje michelinský průvodce i další významné ocenění – Bib Gourmand. To označuje místa s nejlepším poměrem kvalita:cena, tj. vynikající jídlo za přístupné ceny. I tuto cenu si letos nově odnesl jeden český zástupce a tím je Maso a kobliha. Šéfkuchař Paul Day už tedy vede dva podniky honosící se tímto oceněním, tím druhým je jeho restaurace Sansho.

 

Michelinské hvězdy:

  • Alcron pod vedením Romana Pauluse
  • La Degustation pod vedením Oldřicha Sahajdáka
  • Field pod vedením Radka Kašpárka

 

Bib Gourmand:

  • Aureole
  • Divinis
  • Maso a kobliha
  • Na Kopci
  • Sansho
  • SaSaZu

 

Všem oceněným k tomuto životnímu úspěchu moc gratulujeme!

 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč