0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovství republiky sommeliérů je za dveřmi

Mistrovství republiky sommeliérů je za dveřmi
sdílet:
Čtvrtého listopadu se v hotelu The Augustine odehraje 12. ročník mistrovství České republiky Trophée Bohemia Sekt – Sommelier 2009.

 O vítězství budou bojovat profesionální sommeliéři, kterých se doposud do soutěže přihlásilo sedmnáct. Je mezi nimi i loňský vítěz a úřadující mistr ČR Tomáš Brůha.

Kromě titulu budou ve hře i nominace na mistrovství světa, které se uskuteční v dubnu příštího roku v Chile. Dosáhnout vítězství a stát se mistrem ale rozhodně není jednoduché. Účastníci soutěže musejí absolvovat několik rozličných disciplín: písemný test v českém a anglickém jazyce, identifikace vína při anonymní degustaci nebo prokázání praktických dovedností při servírování vína a sektu. Posuzuje se i vystupování, držení těla či schopnost komunikovat s hostem. Vše hodnotí odborná porota složená ze specialistů z oblasti vinařství a gastronomie.

  Hosty virtuální restaurace, v níž sommeliéři prokazují svou odbornost v praxi, jsou tradičně osobnosti z řad známých tváří. Letos tuto roli zastane herecká dvojice Zlata Adamovská a Petr Štěpánek.

 Tuto akci, která si klade za cíl zvyšovat odbornost sommeliérů a popularizovat  tuto profesi, pořádá společnost Bohemia Sekt, odborným garantem je Asociace sommeliéru České republiky. Dalšími partnery jsou Vinařský fond a Asociace hotelů a restaurací ČR.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč