0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na hříbky do restaurace Zbuzanský dvůr

Na hříbky do restaurace Zbuzanský dvůr
sdílet:
Hříbky na smetaně, s lanýžovým olejem nebo ve vinném sosu – v restauraci Zbuzanský dvůr právě probíhá Týden hříbků! Sedněte na kolo a vyrazte na výlet s gurmánským cílem.

Poctivá kuchyně


Zeptejte se Zuzany, kdepak leží Zbuzany… Zuzany se ptát nemusíte, prozradíme vám to my. Najdete je na západním kraji Prahy. Pravda, je to víska malá a trochu opomíjená, ale je tam hezky. Nově zde můžete navštívit restauraci Zbuzanský dvůr. Otevřel ji Václav Horký, výborný kuchař, který se po mnohaletém profesním působení v Německu vrátil do své takřka rodné vísky. Ve své restauraci nabízí menu stálé i polední. A k tomu speciální menu jako například v rámci právě probíhajícího Týdne hříbků. S výběrem jídla vám poradí nejen ochotná obsluha, ale i sám šéfkuchař Václav Horký.

Hříbky v mnoha úpravách


Právě probíhající Týden hříbků vám nabízí třeba hříbkové cappuccino s bylinkovým chipsem (nejen báseň pro chuťové buňky, ale i pro oči), restované hříbky s lanýžovým olejem, křehká kuřecí prsa plněná hřiby ve vinném sosu a mnohá další jídla s hříbky. Pospěšte si, Týden hříbků končí v pátek 12. srpna. Vyrazíte-li do Zbuzan na kole, domluvte se s obsluhou, kola vám rádi uschovají, abyste si mohli v klidu pochutnat.

Více na www.zbuzanskydvur.cz

Připravila Radka Pavelková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit