0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na Jiřák od zítřka i ve čtvrtek

Na Jiřák od zítřka i ve čtvrtek
sdílet:
Farmářské tržiště na vinohradském náměstí Jiřího z Poděbrad přidává další tržní den. Nově si můžete přijít nakoupit i ve čtvrtek.

Poprvé od 5. června bude farmářské tržiště na Jiřáku kromě středy, pátku a soboty otevřené i ve čtvrtek. Zeleninu, ovoce, maso, pečivo, mléčné výrobky a další skvělé produkty českých pěstitelů, chovatelů a výrobců tak můžete od zítřka nakupovat již čtyři dny v týdnu. „Zejména ve vrcholné sezoně, která nabírá na obrátkách, jsme chtěli dát prostor několika rodinným farmám, malým pěstitelům a chovatelům, kteří neměli šanci se už do stávajících tržních dní dostat a byla by škoda o takové zajímavosti připravit veřejnost,“ vysvětluje rozšíření tržních dnů Jiří Sedláček, předseda o. s. Archetyp, které trhy na Jiřáku pořádá.

Atmosféru slavnostního otevření čtvrtečních trhů rozehraje kapela Motovidlo a své zboží nabídnou také noví prodejci, se kterými se zákazníci na těchto trzích zatím nesetkali. V nabídce bude například Polabský mošt a cider, ovoce z Ostroměře, kapří hranolky a sumčí guláš, chilli papričky k pěstování, biofarma Medito, vejce z Postupic a další.

Více na www.farmarsketrziste.cz



Foto: o. s. Archetyp


 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit