0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na Znojemsku se otevřou vinné sklepy

Na Znojemsku se otevřou vinné sklepy
sdílet:
Druhý ročník festivalu, který se vloni představil v Modrých Horách, na Podluží a na Mikulovsku, tentokrát představí milovníkům vín reprezentativní průřez Znojemskou vinařskou podoblastí v podobě třiceti velkých i malých vinařů.

Jedním z cílů festivalu je představit nejenom vinaře a jejich vína, ale zároveň atmosféru jednotlivých jihomoravských regionů. Znojemsko je čtvrtou vinařskou podoblastí, kterou Festival otevřených sklepů komplexně představuje. Kromě Znojma se celkem třicítka sklepů otevře v Šatově, Novém Šaldorfu, Hnanicích a Dobšicích a v každém ze sklípků bude mít návštěvník možnost ochutnat hned několik vzorků.

 „V Louckém klášteře ve Znojmě obdrží návštěvníci startovní balíček, včetně skleničky a festivalového průvodce s potřebnými informacemi, a díky bezplatné autobusové kyvadlové dopravě se budou moci pohybovat mezi jednotlivými obcemi,“ popisuje průběh festivalu jeho ředitel Juraj Flamik.

Přibližný počet degustačních vzorků třicítky vinařů, jejichž kompletní seznam je na webových stránkách, se bude pohybovat kolem tří set.

Tradiční součástí festivalu je gurmetské menu, které návštěvníkům odhalí tajemství snoubení vína a jednotlivých pokrmů. Na Znojemsku tuto lahůdku nabídnou hned na třech místech – v hotelu Happy Star, v hotelu Lahofer a Althanském paláci.

Kdy: 17. dubna od 10 do 21 hodin, 18. dubna 2010 od 10 do 15 hodin
Místo registrace: Loucký klášter, Znojmo.
Vstupenky v síti Ticketstream v ceně 790 Kč, ve dny festivalu přímo na místě za 990 Kč


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit