0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nakládaným okurkám uspořádají ve Znojmě slavnost

Nakládaným okurkám uspořádají ve Znojmě slavnost
sdílet:
I když zrovna nejste zmítaní těhotenskými chutěmi, můžete si pochutnat na spoustě dobrot z této krajové speciality. Anebo je můžete ukusovat jen tak.

Kuchařka a speciality


Slavnosti okurek, které město pořádá letos už potřetí, budou spojené s řemeslným jarmarkem a soutěžemi. Restaurace připraví speciální okurkové menu, a inspiraci pro vaření přinese nová okurková kuchařka. Své speciality uvaří také Ondřej Slanina a Filip Sajler, známí z televizního pořadu Kluci v akci.

 

 

Soutěž o nejlepší nakládačky i rychlokvašky


Během slavností se bude hodnotit, kdo má nejlepší sterilované okurky a rychlokvašky. Vzorky, které lidé nyní posílají, ohodnotí odborná porota podle přesně daných kritérií. Patří mezi ně vzhled, nálev, barva, vůně, chuť a konzistence.

 

 

 

 

Špetka historie


Víno a okurky přinesly Znojemsku věhlas. Ve Znojmě se okurky začaly pěstovat už v roce 1574. „Inspirací pro pořádání Slavností okurek nám vlastně byla historická tradice. Znojmo se proslavilo pořádáním velkých okurkových trhů,“ uvedl starosta města Petr Nezveda.

Kdy: 28.–30. 7. 2010
Kde: Masarykovo náměstí, Znojmo

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč