0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

O finalistech Vinaře roku 2010 je rozhodnuto!

O finalistech Vinaře roku 2010 je rozhodnuto!
sdílet:
Odborná porota vybrala minulý týden osm nejlepších kolekcí vín domácích vinařů. 19. srpna se dozvíme, kdo se bude pyšnit titulem Vinař roku 2010.

Degustace u primátora

Na pět dní se primátorská rezidence na pražském Mariánském náměstí proměnila v degustační centrum. Odborné komise hodnotily na 500 vzorků vín z celé České republiky. Z jejich počínání vzešli vítězové v jednotlivých kategoriích a také osmička nejlepších kolekcí, která postoupila do finále.

Galavečer na Žofíně

Mezinárodní degustační komise, jejímiž členy jsou Ivo Dvořák, John Salvi, Jonathan Pedley, Libor Nazarčuk, Sarah Abbott a Klára Kollárová, znovu přechutná čtyřicet vzorků a rozhodne o vítězi titulu Vinař roku 2010.

Výsledky budou slavnostně vyhlášeny 19. 8. ve velkém sále Paláce Žofín na Slovanském ostrově. Během večera se budou také degustovat všechny soutěžní vzorky. Vstupenky lze zakoupit v síti Ticketpro.


Finálová vinařská osma

  • Vinařství Valihrach – Josef Valihrach z Krumvíře
  • Rodinné vinařství Springer – Pavel Springer z Bořetic
  • Vinařství Skoupil – Petr Skoupil z Velkých Bílovic
  • Vinařství Krist – Tomáš Krist  z Milotic
  • Vinařství Metroflora – Lubomír Gregorovič z Milotic
  • Livi Dubňany – Libor Jestřáb z Dubňan
  • Vinařství Ing. Richard Tichý z Hrušek
  • Vinařství Čech – Jan Čech z Tvrdonic
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit