Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Grand Jour de Champagne

Ochutnejte Grand Jour de Champagne
sdílet:
Třetí ročník největšího evropského champagne festivalu Grand Jour de Champagne se nezadržitelně blíží. Kromě šampaňského budete mít příležitost vychutnat nejednu lahůdku a pochoutku, která se k šampaňskému náramně hodí. Představujeme vám tasting menu, která budou servírována na banketech ve dnech 5. a 6. listopadu 2009 v Obecním domě.

Jednotlivá menu jsou postavena na míru jednotlivým stylům champagne, od základních přes ročníková až po prestižní cuvée. Bankety připraví tým tří šéfkuchařů: Jiří Král z Francouzské restaurace, Jiří Štift z Mandarinu a Riccardo Lucque z Aromi.

Champagne Tasting Menu, čtvrtek 5. listopadu
Vaří Jiří Král (Francouzská restaurace)
Uvedeného menu se zúčastní tyto domy se svým plným portfoliem: Binet, Comte de Dampierre,  Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte, Gardet, Henriot, Jacquart, Legras, Mailly Grand Cru, Bruno Paillard, Roederer, Salon/Delamotte, Taittinger, deVenoge
Podávat se bude:

  • Paštika z perličky v chlebové krustě s medovým želé a kousky zlata
  • Langustini v zelném listu se šampaňskou omáčkou
  • Krém z bažanta gratinovaný v lanýžovém sabaionu, kousky marinovaných jablek s vinnou redukcí
  • Grilovaný kalifornský St. Jack na sépiovém rizotu s mango puré zalité humrovou pěnou
  • Gratinovaná čekanka plněná králičím fricassé a foie gras s bisquit de Reims
  • Šampaňská koule s mraženým medovým krémem a karamelizovaným grepem


Champagne Tasting Menu tří šéfkuchařů, pátek 6. listopadu
Vaří: Riccardo Lucque (Aromi), Jiří Štift (hotel Mandarin Oriental), Jiří Král (Francouzská restaurace)
Uvedeného menu se zúčastní tyto domy se svým plným portfoliem: Binet, Comte de Dampierre, Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte,  Gardet, Henriot, Jacquart, Legras, Mailly Grand Cru, Roederer Salon/Delamotte, Taittinger, de Venoge
Podávat se bude:
 

 

  • Krevetový smetanový krém v pistáciovém korpusu (Jiří Král)
  • Na udici lovený mořský vlk s omáčkou ponzu, wasabi tobikko a kaviárem z létající ryby (Jiří Štift)
  • Ravioli z humra s kokosovou pěnou a humrovou zmrzlinou (Jiří Štift)
  • Rizoto s  čokoládovou omáčkou a višněmi doplněné ragú z perličky (Riccardo Lucque)
  • Sorbet à la Bugsy’s/Phenomen Bar
  • Deset hodin vařený špalík z mladého vepře s pancettou a dýňovým amarettem (Riccardo Lucque)
  • Šampaňská cukrová koule s jablečnou pěnou Granny Smith (Jiří Král)
  • Koňak François Voyer a petit fours


Více o Grand Jour de Champagne najdete na www.champagne-grandjour.cz.

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín