Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Peru

Ochutnejte Peru
sdílet:
6. května | Peruánská kuchyně se z větší části skládá z kořeněných pokrmů, které jsou směsicí španělského a domorodého jídla. Ají (česky vyslovena achí) nebo chilli je nejpopulárnější koření v Peru a je používáno v různých variantách tak, aby dodalo jídlu mimořádnou chuť. Máta, dobromysl, bazalka, petržel a cilantro (mladý list koriandru) jsou též součástí peruánské kuchyně, zejména pak v polévkách a dušených jídlech. Vedle koření používá peruánská kuchyně brambory, rýži, fazole, ryby a další obiloviny, které jsou základem každodenního stravování.

Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Středa 6. května od 18.30 do 23.30
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 750 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]

Menu:

  • Předkrm: Ceviche – syrová ryba, marinovaná většinou v čerstvých limetách, chilli, koriandru a česneku
  • Hlavní chod: Aji de Gallina – kousky kuřete připravované ve speciální omáčce ze žlutého Ají
  • Dezert: Suspiro de Limeña – limský vzdech

Více informací zde:

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín