0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Peru

Ochutnejte Peru
sdílet:
6. května | Peruánská kuchyně se z větší části skládá z kořeněných pokrmů, které jsou směsicí španělského a domorodého jídla. Ají (česky vyslovena achí) nebo chilli je nejpopulárnější koření v Peru a je používáno v různých variantách tak, aby dodalo jídlu mimořádnou chuť. Máta, dobromysl, bazalka, petržel a cilantro (mladý list koriandru) jsou též součástí peruánské kuchyně, zejména pak v polévkách a dušených jídlech. Vedle koření používá peruánská kuchyně brambory, rýži, fazole, ryby a další obiloviny, které jsou základem každodenního stravování.

Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Středa 6. května od 18.30 do 23.30
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 750 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]hotelpresident.cz

Menu:

  • Předkrm: Ceviche – syrová ryba, marinovaná většinou v čerstvých limetách, chilli, koriandru a česneku
  • Hlavní chod: Aji de Gallina – kousky kuřete připravované ve speciální omáčce ze žlutého Ají
  • Dezert: Suspiro de Limeña – limský vzdech

Více informací zde:

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč