6. května | Peruánská kuchyně se z větší části
skládá z kořeněných pokrmů, které jsou směsicí španělského a
domorodého jídla. Ají (česky vyslovena achí) nebo chilli je
nejpopulárnější koření v Peru a je používáno v různých variantách
tak, aby dodalo jídlu mimořádnou chuť. Máta, dobromysl, bazalka, petržel a
cilantro (mladý list koriandru) jsou též součástí peruánské kuchyně,
zejména pak v polévkách a dušených jídlech. Vedle koření používá
peruánská kuchyně brambory, rýži, fazole, ryby a další obiloviny, které
jsou základem každodenního stravování.
Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Středa 6. května od 18.30 do 23.30
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 750 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]
Menu:
- Předkrm: Ceviche – syrová ryba, marinovaná většinou v čerstvých limetách, chilli, koriandru a česneku
- Hlavní chod: Aji de Gallina – kousky kuřete připravované ve speciální omáčce ze žlutého Ají
- Dezert: Suspiro de Limeña – limský vzdech
Více informací zde: